Inapoi la Cautare

ORDIN 5686 /2017


privind modificarea şi completarea Metodologiei de înscriere şi înregistrare a calificărilor din învăţământul superior în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior (RNCIS), aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 3.475/2017


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    În temeiul prevederilor art. 340 din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011
, cu modificările şi completările ulterioare, al prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 556/2011
 privind organizarea, structura şi funcţionarea Autorităţii Naţionale pentru Calificări, cu modificările şi completările ulterioare, şi al prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 26/2017
 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei Naţionale, cu modificările ulterioare,

    ministrul educaţiei naţionale emite următorul ordin.

    ART. I

    Metodologia
 de înscriere şi înregistrare a calificărilor din învăţământul superior în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior (RNCIS), aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 3.475/2017
, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 204 din 24 martie 2017, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La capitolul 1, punctul 1.1
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "1.1. Prezenta metodologie reglementează procedura de validare şi înscriere în Registrul Naţional al Calificărilor din Învăţământul Superior (RNCIS) a calificărilor, respectiv a programelor de studii care sunt sau urmează a fi acreditate/autorizate de către Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) sau altă instituţie de asigurare a calităţii membră a The European Quality Assurance Register for Higher Education (EQAR) în conformitate cu prevederile Recomandării Consiliului din 22 mai 2017 privind Cadrul european al calificărilor pentru învăţarea pe tot parcursul vieţii şi de abrogare a Recomandării Parlamentului European şi a Consiliului din 23 aprilie 2008 privind stabilirea Cadrului european al calificărilor pentru învăţarea de-a lungul vieţii (2017/C 189/03), publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C, nr. 189 din 15 iunie 2017."

    2. La capitolul 1, punctul 1.5
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "1.5. Programele de studii asigură conformitatea între competenţele dobândite în învăţământul superior şi rezultatele învăţării aferente competenţelor specifice ocupaţiilor existente în Clasificarea Ocupaţiilor din România (COR) sau standardul internaţional de clasificare a ocupaţiilor (International Standard Classification of Occupations ISCO-08)."

    3. La capitolul 1, punctul 1.8
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "1.8. Introducerea unor noi calificări în RNCIS se face condiţionat de existenţa a minimum o ocupaţie reprezentativă în COR sau ISCO-08 destinată absolventului acelei calificări."

    4. La capitolul 1, punctul 1.10
 se modifică şi va avea următorul cuprins:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic