Inapoi la Cautare

ORDIN 553 /2011


pentru interpretarea art. 243 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 15.08.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (15.08.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere:

    - Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 337/2006, cu modificările şi completările ulterioare;

    - Hotărârea Curţii Europene de Justiţie în Cauza C-393/06 Ing. Aigner, Wasser-Warme-Umwelt GmbH împotriva Fernwarme Wien GmbH,

    în sensul unei abordări unitare din partea tuturor părţilor/instituţiilor implicate în procesul atribuirii contractelor de achiziţie publică, în procesul verificării modului de atribuire şi derulare a acestor contracte, precum şi în soluţionarea contestaţiilor formulate cu privire la procedura de atribuire a acestor contracte,

    în temeiul art. 5 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 74/2005 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice, aprobată cu modificări prin Legea nr. 111/2006, cu modificările ulterioare,

    preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice emite următorul ordin:

    ART. 1

    (1) Contractele sectoriale sunt acele contracte care se atribuie de către o autoritate contractantă, astfel cum este definită la art. 8 lit. d) şi e) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 337/2006, cu modificările şi completările ulterioare (O.U.G. nr. 34/2006), în scopul desfăşurării unei activităţi relevante în sectoarele de utilitate publică "apă", "energie", "transport" şi "poştă".

    (2) Contractul sectorial are ca obiect achiziţia de produse, servicii sau lucrări care sunt destinate, în mod direct ori indirect, realizării/susţinerii activităţii relevante.

    (3) În sensul alin. (2), sunt considerate contracte sectoriale şi acele contracte ce au ca obiect dobândirea de produse/servicii/lucrări destinate funcţionării autorităţii contractante din punct de vedere administrativ-organizatoric (anexa nr. 2).

    ART. 2

    (1) Pentru a fi exceptate de la obligaţia aplicării prevederilor O.U.G. nr. 34/2006, în baza art. 243 din O.U.G. nr. 34/2006, este necesar ca produsele/serviciile/lucrările care fac obiectul contractului respectiv să fie destinate desfăşurării altei/altor activităţi efectuate de entitatea contractantă care nu are şi calitatea de autoritate contractantă în sensul art. 8 lit. a)-c) din O.U.G. nr. 34/2006, alta/altele decât activităţile relevante.

    (2) Atunci când, pe lângă activitatea relevantă desfăşurată, entitatea contractantă care nu are şi calitatea de autoritate contractantă în sensul art. 8 lit. a)-c) din O.U.G. nr. 34/2006 efectuează şi o altă/alte activitate/activităţi comercială/ industrială/comerciale/industriale, contractelor care au ca obiect achiziţia de produse, servicii sau lucrări destinate exclusiv acestei/acestor din urmă activităţi le sunt aplicabile prevederile art. 243 din O.U.G. nr. 34/2006 (anexa nr. 1).

    (3) Pentru deplina aplicabilitate a dispoziţiilor de excepţie prevăzute la alin. (1) şi (2) se impune identificarea acelei/acelor activităţi, alta/altele decât activităţile relevante, pentru desfăşurarea căreia/cărora este nevoie de achiziţia produselor/serviciilor/lucrărilor respective, cu justificarea/ demonstrarea faptului că ele sunt destinate exclusiv activităţilor ce nu sunt de tipul celor precizate la art. 229 alin. (2) din O.U.G. nr. 34/2006.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.