Inapoi la Cautare

ORDIN 541 /2001


privind încadrarea pe perioada determinata, obţinerea titlului de medic specialist şi a gradului de medic primar de către cetăţenii români care au efectuat studiile medicale şi/sau de specializare în afară României


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 03.09.2001 și 04.08.2004 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 03.09.2001 și 04.08.2004 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Ministrul sănătăţii şi familiei,

    vazand Referatul comun al Direcţiei generale management, resurse umane şi concursuri şi Direcţiei generale de perfecţionare postuniversitară a medicilor, farmacistilor şi asistentilor medicali nr. DB/7.160 din 3 august 2001,

    în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 22/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei, modificată şi completată prin Hotărârea Guvernului nr. 287/2001,

    emite următorul ordin:

    ART. 1

    Încadrarea temporară a medicilor de medicina generală şi a medicilor stomatologi, cetăţeni români care au efectuat studiile medicale şi/sau de specializare în afară României, cu diploma de medic atestata de Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România, şi anul de stagiu efectuat, se face numai după parcurgerea unui stagiu cu durata de 6 luni, pentru adaptarea la viaţa clinica, pentru familiarizarea cu reglementările în domeniul medical şi cu programele de sănătate din România, precum şi pentru parcurgerea bibliografiei specifice.

    La sfârşitul stagiului medicii respectivi vor susţine un examen din disciplinele de baza (medicina interna, chirurgie, pediatrie, obstetrica-ginecologie şi, respectiv, stomatologie), care, o dată promovat, le da dreptul sa profeseze medicina generală, respectiv stomatologia în România.

    Examenul de sfârşit de stagiu va fi susţinut cu o comisie de examinare numita prin ordin al ministrului sănătăţii şi familiei.

    Examenul va consta într-un test grila cuprinzând 100 de întrebări cu unul sau mai multe raspunsuri corecte, din tematica generală stabilită la admiterea în rezidentiat pentru specialitatea medicina de familie. Pentru promovare candidaţii trebuie să obţină minimum 50% din punctajul maxim posibil.

    Pe perioada stagiului medicii pot fi încadraţi în unităţi sanitare publice sau private din România cu contract individual de muncă pe perioada determinata (6 luni) şi pot fi salarizaţi în limita resurselor de posturi ale unităţilor sanitare.

    ART. 2

    Medicii care au efectuat studiile medicale şi/sau de specializare în afară României, cetăţeni români cu domiciliu stabil în România, care au diploma de medic atestata de Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România şi care sunt specialişti atestaţi în afară României, se vor putea prezenta la examenul de confirmare în specialitate numai după promovarea examenelor modulelor prevăzute în curriculumul de pregătire pentru specialitatile respective.

    Examenul de confirmare ca specialist va fi susţinut în sesiunile stabilite de Ministerul Sănătăţii şi Familiei pentru rezidentii care încheie stagiul de pregătire, sesiuni prevăzute în calendarul de examene şi concursuri din anul respectiv.

    Medicii care au efectuat studiile medicale şi/sau de specializare în afară României, cetăţeni români cu domiciliul stabil în România, care au diploma de medic atestata de Ministerul Educaţiei şi Cercetării din România şi care se afla în pregătire în afară României, pot continua pregătirea în specialitate numai după promovarea concursului de rezidentiat din România pentru specialitatea respectiva.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic