Inapoi la Cautare

ORDIN 507 /2003


privind aprobarea Procedurii pentru aplicarea scutirii de taxa pe valoarea adăugată prevăzute la art. X paragraful 1 din Acordul dintre România şi Statele Unite ale Americii privind statutul forţelor Statelor Unite ale Americii în România, semnat la Washington la 30 octombrie 2001, ratificat prin Legea nr. 260/2002


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 18.04.2003 și 31.08.2007 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 18.04.2003 și 31.08.2007 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    a) cererea de restituire întocmită conform modelului prezentat în anexa nr. 1;

    b) borderoul documentelor justificative, întocmit conform modelului prezentat în anexa nr. 2;

    c) documentele, în copie şi în original, care atesta achiziţionarea şi plata bunurilor/şi sau a serviciilor, în original şi în copie. Nu se admit facturi fiscale pe care contractorii au înscris menţiunea: "Nu se achită taxa pe valoarea adăugată".

    (2) Ministerul Apărării Naţionale verifica dacă solicitanţii sunt îndreptăţiţi să solicite restituirea taxei pe valoarea adăugată conform prevederilor art. X paragraful 1 din Acordul dintre România şi Statele Unite ale Americii privind statutul forţelor Statelor Unite ale Americii în România, semnat la Washington la 30 octombrie 2001, ratificat prin Legea nr. 260/2002.

    (3) Sumele trecute în borderourile anexate la cererile de restituire a taxei pe valoarea adăugată se verifica de Ministerul Apărării Naţionale pe baza documentelor primite. În urma verificării pe borderou se va face menţiunea, sub semnatura, "Confruntat cu documentele justificative".

    (4) După verificare Ministerul Apărării Naţionale transmite cererile avizate, împreună cu documentaţia anexată, la direcţia generală a finanţelor publice în a carei raza este situata localitatea în care sunt dislocate forţele.

    ART. 4

    (1) Organele fiscale vor verifica documentaţia prevăzută la art. 3 şi vor întocmi o nota în care se consemnează numărul şi data cererii, rezultatul verificării şi propuneri cu privire la aprobarea restituirii sau la respingerea cererii de restituire a taxei pe valoarea adăugată, cu menţionarea motivelor care au condus la aceasta decizie. Documentele originale pe baza cărora se efectuează restituirea vor fi stampilate pe verso de organul fiscal şi pe ele se va menţiona: "Restituit taxa pe valoarea adăugată conform art. X paragraful 1 din Acordul dintre România şi Statele Unite ale Americii privind statutul forţelor Statelor Unite ale Americii în România, semnat la Washington la 30 octombrie 2001, ratificat prin Legea nr. 260/2002", după care vor fi restituite solicitantului. Copiile de pe documentele de restituire a taxei pe valoarea adăugată se păstrează la organul fiscal şi vor fi stampilate şi semnate de organul fiscal, cu menţiunea: "Conform cu originalul".

    (2) Restituirea taxei pe valoarea adăugată se aproba de directorul general al direcţiei generale a finanţelor publice judeţene sau, după caz, al Direcţiei generale a finanţelor publice a municipiului Bucureşti.

    (3) Pe baza notei aprobate se întocmesc comunicarea către trezorerie, al carei model este prevăzut în anexa nr. 3, precum şi comunicarea către solicitant, al carei model este prevăzut în anexa nr. 4, privind modul de soluţionare a cererii de restituire a taxei pe valoarea adăugată. Comunicarea către trezorerie va fi însoţită de un exemplar al cererii aprobate.

    (4) În baza comunicării primite trezoreria va întocmi ordine de plată tip trezorerie (OPHT). Plata se va face în lei prin virament în conturi bancare deschise de titularul cererii de restituire a taxei pe valoarea adăugată la bănci autorizate de Banca Naţionala a României.

    ART. 5

    Anexele nr. 1-4 fac parte integrantă din prezenta procedura.

    ANEXA 1

    -------
<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.