Inapoi la Cautare

ORDIN 507 /2003


privind aprobarea Procedurii pentru aplicarea scutirii de taxa pe valoarea adăugată prevăzute la art. X paragraful 1 din Acordul dintre România şi Statele Unite ale Americii privind statutul forţelor Statelor Unite ale Americii în România, semnat la Washington la 30 octombrie 2001, ratificat prin Legea nr. 260/2002


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 18.04.2003 și 31.08.2007 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 18.04.2003 și 31.08.2007 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


                 pentru aplicarea scutirii de taxa pe valoarea

             adăugată prevăzute la art. X paragraful 1 din Acordul

              dintre România şi Statele Unite ale Americii privind

           statutul forţelor Statelor Unite ale Americii în România,

  semnat la Washington la 30 octombrie 2001, ratificat prin Legea nr. 260/2002

    ART. 1

    (1) Potrivit prevederilor art. X paragraful 1 din Acordul dintre România şi Statele Unite ale Americii privind statutul forţelor Statelor Unite ale Americii în România, semnat la Washington la 30 octombrie 2001, ratificat prin Legea nr. 260/2002, sunt scutite de taxa pe valoarea adăugată bunurile şi serviciile achiziţionate de forţele Statelor Unite ale Americii şi contractanţii acestora, astfel cum sunt definiţi la art. XXI din acord, atunci când acţionează pentru sau în numele forţelor Statelor Unite ale Americii.

    (2) Forţele Statelor Unite ale Americii în România înseamnă personalul militar şi civil aparţinând trupelor de uscat, de marina şi de aviatie ale acestor state, dislocate pe teritoriul României, precum şi membrii de familie ai acestuia, astfel cum sunt definiţi la art. I din Acordul dintre statele părţi la Tratatul Atlanticului de Nord şi celelalte state participante la Parteneriatul pentru Pace cu privire la statutul forţelor lor, semnat la 19 iunie 1995 la Bruxelles (NATO/SOFA/PpP), ratificat prin Legea nr. 23/1996.

    (3) Potrivit prevederilor art. XXI din acord, sunt consideraţi contractanţi cetăţenii americani şi firmele americane, cetăţenii şi firmele din state terţe, precum şi corporatiile, care servesc în mod exclusiv forţele Statelor Unite ale Americii, sau orice subunitate a acestora.

    ART. 2

    Scutirea de taxa pe valoarea adăugată prevăzută la art. 1 alin. (1) se realizează prin:

    a) restituirea lunară a taxei pe valoarea adăugată aferente bunurilor şi serviciilor achiziţionate de forţele Statelor Unite ale Americii în România, de membrii de familie şi de contractanţii acestora, neinregistrati ca plătitori de taxa pe valoarea adăugată, de către direcţia generală a finanţelor publice în a carei raza este situata localitatea în care sunt dislocate forţele, pe baza documentaţiei prevăzute la art. 3. Restituirea se solicita de autoritatea militară a forţelor Statelor Unite ale Americii în România, atât pentru achiziţiile proprii, cat şi pentru achiziţiile personalului şi membrilor de familie ai acestuia, şi de către contractanţii care nu au calitatea de plătitor de taxa pe valoarea adăugată;

    b) recuperarea prin decontul lunar a taxei pe valoarea adăugată facturate pentru bunurile livrate şi/sau serviciile prestate de către contractanţii înregistraţi ca plătitori de taxa pe valoarea adăugată în favoarea forţelor Statelor Unite ale Americii în România. Aceasta se realizează astfel: prin evidentierea sumei taxei pe valoarea adăugată din facturile emise în decontul lunii respective la rândul 1 "Taxa pe valoarea adăugată colectata pentru livrări de bunuri/prestări de servicii în ţara" şi la rândul 25 "Taxa pe valoarea adăugată efectiv restituită cumparatorilor străini, inclusiv comisionul unităţilor autorizate". În contabilitate se vor efectua următoarele înregistrări: 461=4111, pentru evidentierea taxei pe valoarea adăugată colectate, care nu se achită de către client, iar la sfârşitul lunii, 4423=461 sau, după caz, 4424=461. Pe factura fiscală se menţionează: "Nu se achită taxa pe valoarea adăugată". Justificarea efectuării operaţiunilor se face cu factura fiscală şi o comanda primită de la forţele Statelor Unite ale Americii în România sau un contract încheiat cu acestea în vederea efectuării livrării de bunuri şi/sau prestării de servicii.

    ART. 3

    (1) În vederea obţinerii restituirii taxei pe valoarea adăugată, solicitanţii prevăzuţi la art. 2 lit. a) vor depune, până la finele lunii următoare celei pentru care se solicita restituirea, la Ministerul Apărării Naţionale următoarea documentaţie:
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.