Inapoi la Cautare

ORDIN 5058 /2021


privind acordarea autorizaţiei de funcţionare provizorie pentru nivelurile de învăţământ, specializările şi calificările profesionale ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat evaluate în perioada 24 mai-6 august 2021


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.12.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.12.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 2

    (1) Autorizaţia de funcţionare provizorie constituie actul de înfiinţare pentru nivelurile de învăţământ, specializările şi calificările profesionale ale respectivelor unităţi de învăţământ preuniversitar de stat prevăzute în anexele nr. 1-3 la prezentul ordin, începând cu anul şcolar 2021-2022.

    (2) Autorizaţia de funcţionare provizorie acordă unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat menţionate la art. 1 dreptul de organizare şi funcţionare provizorie pentru nivelul de învăţământ, specializările şi calificările profesionale prevăzute în anexele nr. 1-3 la prezentul ordin.

    ART. 3

    (1) Unităţile de învăţământ preuniversitar de stat menţionate la art. 1 au următoarele obligaţii:

    a) de a angaja personal didactic de conducere şi de predare, după caz, cu respectarea prevederilor Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011
, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a tuturor celorlalte reglementări legale în vigoare;

    b) de a solicita acreditarea în termen de maximum 3 ani de la absolvirea primei promoţii, conform prevederilor legale în vigoare, dar nu mai târziu de anul şcolar prevăzut în anexele nr. 1-3 la prezentul ordin, sub sancţiunea ridicării autorizaţiei de funcţionare provizorie;

    c) de a întocmi şi înainta la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar raportul anual de evaluare internă a calităţii, până cel mai târziu la data de 15 octombrie a fiecărui an.

    (2) Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a asigura condiţiile de funcţionare, inclusiv obţinerea şi menţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare şi autorizaţiei de securitate la incendiu, pentru imobilele în care se desfăşoară activităţile de învăţământ.

    (3) Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, în colaborare cu inspectoratele şcolare judeţene/ al municipiului Bucureşti, va monitoriza punerea în aplicare a prevederilor prezentului articol.

    ART. 4

    Direcţia generală management resurse umane şi reţea şcolară din Ministerul Educaţiei, unităţile de învăţământ preuniversitar de stat prevăzute în anexele nr. 1-3, inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti şi Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. 5

    Prezentul ordin intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic