Inapoi la Cautare

ORDIN 4974 /2021


privind acordarea autorizaţiei de funcţionare provizorie pentru nivelurile de învăţământ, specializările şi calificările profesionale ale unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat evaluate în perioada 13 aprilie-18 iunie 2021


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.12.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.12.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    ART. 2

    (1) Autorizaţia de funcţionare provizorie constituie actul de înfiinţare pentru nivelurile de învăţământ, specializările şi calificările profesionale ale respectivelor unităţi de învăţământ preuniversitar de stat prevăzute în anexele nr. 1-6 la prezentul ordin, începând cu anul şcolar 2021-2022.

    (2) Autorizaţia de funcţionare provizorie acordă unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat menţionate la art. 1 dreptul de organizare şi funcţionare provizorie pentru nivelul de învăţământ, specializările şi calificările profesionale prevăzute în anexele 1-6 la prezentul ordin.

    ART. 3

    (1) Unităţile de învăţământ preuniversitar de stat menţionate la art. 1 au următoarele obligaţii:

    a) de a angaja personal didactic de conducere şi de predare, după caz, cu respectarea prevederilor Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011
, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a tuturor celorlalte reglementări legale în vigoare;

    b) de a solicita acreditarea în termen de maximum 3 ani de la absolvirea primei promoţii, conform prevederilor legale în vigoare, dar nu mai târziu de anul şcolar prevăzut în anexele nr. 1-6 la prezentul ordin, sub sancţiunea ridicării autorizaţiei de funcţionare provizorie;

    c) de a întocmi şi înainta la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar raportul anual de evaluare internă a calităţii, până cel mai târziu la data de 15 octombrie a fiecărui an.

    (2) Autorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a asigura condiţiile de funcţionare, inclusiv obţinerea şi menţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare şi a autorizaţiei de securitate la incendiu pentru imobilele în care se desfăşoară activităţile de învăţământ.

    (3) Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, în colaborare cu inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, va monitoriza punerea în aplicare a prevederilor prezentului articol.

    ART. 4

    Direcţia generală management resurse umane şi reţea şcolară din Ministerul Educaţiei, unităţile de învăţământ preuniversitar de stat prevăzute în anexele ordinului, inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti şi Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. 5

    Prezentul ordin intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                    p. Ministrul educaţiei,
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic