Vazand Referatul de aprobare al Directiei generale de sănătate publică nr. OB 4.799/2004, în temeiul
art. 14 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 97/2001 privind reglementarea productiei, circulaţiei şi comercializarii alimentelor, al
Hotărârii Guvernului nr. 743/2003 privind organizarea şi functionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, şi al
Hotărârii Guvernului nr. 409/2004 privind organizarea şi functionarea Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, ministrul sănătăţii şi ministrul agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale emit urmatorul ordin:
ART. I Normele privind contaminantii din alimente, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii şi familiei şi al ministrului agriculturii, alimentatiei şi pădurilor nr. 84/91/2002, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 255 din 16 aprilie 2002, cu modificările şi completările ulterioare, se modifica şi se completeaza după cum urmeaza: 1. Articolul 14 se abroga. 2. După articolul 13 se introduce un nou capitol, capitolul VII, cu urmatorul cuprins: "CAPITOLUL VII Metode de prelevare a probelor şi de analiza utilizate în controlul oficial al limitelor de patulina din alimente Art. 14. - Prelevarea probelor efectuate pentru controlul oficial al limitelor de patulina din alimente se efectueaza conform metodelor descrise în anexa nr. X. Art. 15. - Pregătirea probelor şi metodele de analiza utilizate în controlul oficial al limitelor de patulina din alimente se efectueaza în conformitate cu criteriile descrise în anexa nr. XI. Art. 16. - Anexele nr. I-XI fac parte integrantă din prezentele norme." 3. După anexa nr. IX se introduc anexele nr. X şi XI al caror cuprins este prevăzut în anexele nr. 1 şi 2 care fac parte integrantă din prezentul ordin.