g) consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar rezolvă contestaţiile privind evaluarea inspectorilor şcolari, în prezenţa persoanei evaluate; h) contestaţiile se soluţionează în termen de 5 zile lucrătoare de la înregistrarea lor la inspectoratul şcolar. Rezultatul poate fi atacat în contenciosul administrativ/la instanţa de judecată competentă; i) punctajul final şi calificativul acordat vor fi comunicate, în scris, celor în cauză până la data de 30 septembrie a anului şcolar următor.
ART. 2 Inspectorul şcolar general organizează evaluarea inspectorilor şcolari, potrivit art. 1.
ART. 3 Rezultatul evaluării se concretizează în acordarea calificativului anual, astfel: ● 85-100 de puncte: "foarte bine" - validare pe funcţie; ● 70-84,99 de puncte: "bine" - validare pe funcţie; ● 60-69,99 de puncte: "satisfăcător" - monitorizare - reevaluare la un interval de 3-6 luni; ● sub 60 de puncte: "nesatisfăcător" - invalidare pe funcţie (încetarea contractului de management educaţional încheiat în calitate de inspector şcolar).
ART. 4 În situaţia acordării la evaluarea anuală a calificativului "nesatisfăcător" unui inspector şcolar, acesta este eliberat din funcţie. Calificativul "nesatisfăcător" nu dă dreptul de ocupare a unei funcţii de conducere, îndrumare şi control din inspectoratele şcolare în următorii trei ani de la obţinerea acestui calificativ.
ART. 5 Inspectoratele şcolare duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.