Inapoi la Cautare

ORDIN 44 /2002


pentru aprobarea listelor cuprinzând denumirile comune internaţionale (DCI) ale medicamentelor din Nomenclatorul de medicamente şi produse biologice de uz uman, de care beneficiază asiguraţii, pe bază de prescripţie medicală în tratamentul ambulatoriu, cu şi fără contribuţie personală, şi a sistemului de compensare a preţurilor cu amănuntul la unele medicamente de uz uman


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Ministrul sănătăţii şi familiei şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,

    în temeiul:

    - art. 24 alin. (1) din Legea asigurărilor sociale de sănătate nr. 145/1997,

    având în vedere:

    - prevederile art. 33 din Legea nr. 100/1998 privind asistenţa de sănătate publică;

    - art. 3 pct. 19 din Hotărârea Guvernului nr. 22/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii şi Familiei;

    - art. 5 pct. 15 din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 37/2001, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 154 din 29 martie 2001,

    emit următorul ordin:

    ART. 1

    Prin prezentul ordin se aproba:

    - Lista cuprinzând denumirile comune internaţionale (DCI) ale medicamentelor din Nomenclatorul de medicamente şi produse biologice de uz uman, de care beneficiază asiguraţii, pe bază de prescripţie medicală în tratamentul ambulatoriu, cu contribuţie personală, prevăzută în anexa nr. 1;

    - Lista cuprinzând denumirile comune internaţionale (DCI) ale medicamentelor din Nomenclatorul de medicamente şi produse biologice de uz uman, de care beneficiază asiguraţii, pe bază de prescripţie medicală în tratamentul ambulatoriu, fără contribuţie personală, pentru bolile ce beneficiază de gratuitate, aprobate prin Ordinul ministrului sănătăţii şi familiei şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 546/469/2001, prevăzută în anexa nr. 2.

    ART. 2

    (1) Suma maxima care se suporta de casele de asigurări de sănătate pentru fiecare medicament de uz uman menţionat în anexa nr. 1, de care beneficiază asiguraţii pe bază de prescripţie medicală în tratamentul ambulatoriu, cu contribuţie personală, se determina prin aplicarea unui procent de 65% la preţul de referinţa, care este preţul de vânzare cu amănuntul la data eliberării, respectiv a achiziţionării medicamentului.

    (2) Procentul de compensare se poate modifica în funcţie de mărimea fondurilor alocate pentru consumul de medicamente cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic