Inapoi la Cautare

ORDIN 4 /2014


privind modificarea şi completarea Regulamentului pentru atestarea operatorilor economici care proiectează, execută şi verifică instalaţii electrice, aprobat prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei nr. 23/2013


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.01.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.01.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    b) unui responsabil în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, având în vedere prevederile art. 37;

    c) unui sistem de management al calităţii (SMC) certificat de una dintre societăţile acreditate de RENAR sau de un alt organism similar pe plan internaţional, din care să reiasă că solicitantul desfăşoară activităţile supuse atestării în condiţiile standardului ISO 9001;

    d) procedurilor de verificare a funcţionării centralelor electrice elaborate şi aplicate de solicitant, respectând cerinţele reglementărilor tehnice aplicabile, care se emit în mod distinct pentru fiecare tip de tehnologie (centrale clasice, centrale eoliene sau fotovoltaice etc.).

    (2) Pentru a fi atestat, operatorul economic trebuie să dovedească, prin documente relevante, experienţă de cel puţin 5 ani în domeniul de activitate (automatizări/măsurări/calitatea energiei electrice) sau o perioadă de cel puţin 2 ani în care să fi efectuat lucrări de testare/probe ale unor centrale electrice, în baza procedurilor proprii.

    (3) Autoritatea competentă poate solicita operatorului de transport şi de sistem transmiterea unui punct de vedere referitor la conformitatea procedurilor prevăzute la alin. (1) lit. d) cu reglementările tehnice în vigoare, acesta având obligaţia de a răspunde în termen de 15 zile de la data solicitării.

    (4) Dacă se constată că procedurile prevăzute la alin. (1) lit. d) nu sunt în conformitate cu reglementările tehnice în vigoare, solicitantul modifică procedurile, la cererea ANRE, astfel încât acestea să respecte reglementările tehnice în vigoare."

    4. La articolul 48, litera a) se abrogă.

    5. La articolul 48, litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "b) Operatorul economic care, la data solicitării reatestării, nu deţine în proprietate sau în folosinţă sculele, dispozitivele, aparatele de măsură, încercare, verificare şi nici elementele de birotică, hardware şi software minimale, conform precizărilor din anexa nr. 5, cu excepţia celor marcate cu steluţă;"

    6. La articolul 53, după litera c) se introduce o nouă literă, litera c^1), cu următorul cuprins:

    "c^1) Titularul de Atestat de tip A3 realizează încercări/măsurători în centrale electrice clasice, eoliene şi fotovoltaice, cu respectarea normelor tehnice şi a reglementărilor în vigoare aprobate de ANRE."

    7. La anexa 5 "Lista dotărilor minimale pentru atestarea/reatestarea solicitanţilor", după punctul 1 se introduce un nou punct, punctul 1^1, cu următorul cuprins:

    "1^1. Pentru Atestatul de tip A3:

    1) Sistem de achiziţie şi software dedicat având minimum de performanţe:

    a) 16 canale de intrare analogice cu conversie binară prin aproximaţii succesive sau sistem de achiziţie de tip modbus/IEC101/104, cu posibilităţi de preluare a măsurii de putere disponibilă, viteză vânt şi mărimi de consemn, din echipamentele aparţinând centralelor electrice eoliene dispecerizabile (CEED);
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.