Inapoi la Cautare

ORDIN 3647 /2008


pentru aprobarea Normelor metodologice privind încheierea exerciţiului bugetar al anului 2008


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.11.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.11.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    ANEXĂ

                               NORME METODOLOGICE

    privind încheierea exerciţiului bugetar al anului 2008

    În scopul încheierii în bune condiţii a execuţiei bugetare a anului 2008, instituţiile publice şi operatorii economici, indiferent de forma de proprietate, au obligaţia să efectueze operaţiunile care privesc veniturile şi cheltuielile bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetelor fondurilor speciale, bugetelor locale şi bugetelor proprii ale instituţiilor publice pe anul 2008, în conformitate cu prezentele norme metodologice şi programul prevăzut în anexa nr.1.

    CAP. I

    Încasarea veniturilor bugetare

    1.1. Impozitele, taxele, contribuţiile şi alte sume datorate bugetului general consolidat, cu termene de plată scadente până la finele anului 2008, se achită prin ordine de plată pentru Trezoreria Statului (OPT) prezentate de către persoanele juridice şi fizice, potrivit programului stabilit de instituţiile de credit sau unităţile Trezoreriei Statului, după caz, la care au conturile deschise, astfel încât sumele respective să fie încasate în contul curent general al Trezoreriei Statului, până la data de 31 decembrie 2008.

    Instituţiile de credit vor lua măsuri pentru asigurarea decontării tuturor ordinelor de plată pentru Trezoreria Statului (OPT), reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului general consolidat, prezentate de către clienţii acestora, potrivit programului stabilit de Banca Naţională a României şi de prezentele norme metodologice, astfel încât, până la data de 31 decembrie 2008, sumele respective să fie încasate în contul curent general al Trezoreriei Statului.

    1.2. CEC Bank va stabili în cursul lunii decembrie 2008 programul unităţilor din subordine, astfel încât persoanele fizice să aibă posibilitatea să îşi achite la termen obligaţiile către bugetul de stat, bugetele locale sau către alte bugete, potrivit convenţiilor încheiate în acest scop cu unităţile subordonate ale Ministerului Economiei şi Finanţelor, cu autorităţile administraţiei publice locale sau cu alte instituţii publice, după caz.

    1.3. Impozitele, taxele, contribuţiile şi alte sume datorate bugetului general consolidat de către contribuabili, cu termene scadente până la finele anului 2008, pot fi achitate în numerar până la data de 31 decembrie 2008 inclusiv, la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului sau ale instituţiilor publice beneficiare, după caz.

    1.4. (1) Sumele încasate în numerar de către instituţiile publice sau de către agenţii fiscali, reprezentând venituri bugetare sau venituri proprii ale bugetelor instituţiilor publice, vor fi depuse în conturile de venituri bugetare sau de disponibilităţi, după caz, cărora acestea se cuvin până la data de 31 decembrie 2008 inclusiv.

    (2) Eventualele venituri proprii încasate în numerar de către instituţiile publice, în data de 31 decembrie 2008, se depun în conturile corespunzătoare de disponibilităţi deschise la unităţile Trezoreriei Statului, în data de 5 ianuarie 2009 şi se înregistrează ca venituri ale anului 2008.

    1.5. Instituţiile publice care încasează în conturile 50.32 "Disponibil din sume colectate pentru bugetul de stat", 50.33 "Disponibil din sume colectate pentru bugetele locale" şi 50.34 "Disponibil din sume colectate pentru bugetul asigurărilor sociale de stat" venituri datorate bugetului de stat, bugetelor locale sau bugetului asigurărilor sociale de stat, după caz, au obligaţia să vireze veniturile respective la capitolele şi subcapitolele de venituri ale bugetelor cărora acestea se cuvin, până la data de 31 decembrie 2008 inclusiv.

    Eventualele sume încasate în aceste conturi, în data de 31 decembrie 2008, se virează în conturile corespunzătoare de venituri ale bugetului de stat, bugetelor locale şi bugetului asigurărilor sociale de stat, după caz, pe data de 5 ianuarie 2009 şi reprezintă venituri ale bugetului de stat, bugetelor locale şi bugetului asigurărilor sociale de stat, după caz, pe anul 2008.

    1.6. Sumele în numerar încasate în data de 31 decembrie 2008 de unităţile Trezoreriei Statului care nu funcţionează cu casierii-tezaur se depun la finele zilei la instituţia de credit la care acestea îşi au deschis contul de disponibil, în genţi de numerar, sau la cea mai apropiată unitate a Trezoreriei Statului cu tezaur din judeţ, după caz, şi se înregistrează în contul 13 "Casa tranzitorie".

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.