Inapoi la Cautare

ORDIN 3554 /2005


privind modificarea şi completarea anexei nr. 1 la Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului şi al ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului nr. 972/5.572/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport pe calea ferată şi cu metroul pentru elevii şi studenţii din învăţământul universitar de stat şi particular acreditat, cursuri de zi


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 15.08.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (15.08.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul prevederilor alin. (3) al art. I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 163/2001 privind reglementarea unor măsuri financiare, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 364/2002, cu modificările ulterioare, al art. 10 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 410/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării, cu modificările ulterioare, şi al art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 412/2004 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, cu modificările ulterioare,

    ministrul transporturilor, construcţiilor şi turismului şi ministrul educaţiei şi cercetării emit următorul ordin:

    ART. I

    Anexa nr. 1 la Ordinul ministrului transporturilor, construcţiilor şi locuinţei şi al ministrului educaţiei, cercetării şi tineretului nr. 972/5.572/2003 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport pe calea ferată şi cu metroul pentru elevii şi studenţii din învăţământul universitar de stat şi particular acreditat, cursuri de zi, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 890 din 12 decembrie 2003, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Litera b) a alineatului (1) al articolului 3 va avea următorul cuprins:

    "b) abonament lunar pentru elevi şi studenţi tren persoane - cu număr nelimitat de călătorii pe distanţe de până la 300 km, al cărui tarif reprezintă 50% din tariful abonamentelor lunare cu număr nelimitat de călătorii pe zone km pentru tren de persoane clasa a II-a (modelul nr. 1);".

    2. După litera d) a alineatului (1) al articolului 3 se introduce litera e) cu următorul cuprins:

    "e) bilet 50% reducere pentru elevi/studenţi şi abonament lunar pentru elevi/studenţi, tren persoane - pentru călătoria cu trenurile aparţinând operatorilor de transport feroviar de călători, alţii decât Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători «C.F.R. Călători» - S.A."

    3. Articolul 9 va avea următorul cuprins:

    "Art. 9. - (1) Calculul cheltuielilor aferente facilităţilor acordate elevilor şi studenţilor pentru transportul cu trenul se va face de către Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători «C.F.R. Călători» - S.A. sau de alţi operatori de transport feroviar de călători.

    (2) Pentru Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători «C.F.R. Călători» - S.A. calculul cheltuielilor se face pe baza centralizatoarelor întocmite la nivelul fiecărei regionale de transport feroviar de călători. Staţiile unde se eliberează legitimaţii de călătorie pentru elevi şi studenţi vor întocmi deconturi pentru călătoria elevilor şi studenţilor, pe tipuri de legitimaţii, pe care le vor înainta serviciilor verificarea veniturilor din cadrul regionalei de transport feroviar de călători. Împreună cu deconturile vor transmite o recapitulaţie privind veniturile ce revin Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători «C.F.R. Călători» - S.A. din transportul elevilor şi studenţilor, al cărei model este prezentat în tabelul nr. 1. În recapitulaţie se va evidenţia pe tip de legitimaţie cu 50% reducere călători expediaţi, călători km şi valoarea prestaţiei, la abonamente evidenţiindu-se şi numărul acestora. Serviciile verificarea veniturilor din cadrul regionalei de transport feroviar de călători vor întocmi tabele centralizatoare la nivelul regionalelor de transport feroviar de călători pentru prestaţiile efectuate, conform modelului din tabelul nr. 2.

    (3) Operatorii de transport feroviar de călători vor întocmi «Decontul biletelor de călătorie şi abonamentelor pentru elevi şi studenţi eliberate în luna ..... pentru transportul pe calea ferată», conform modelului din tabelul nr. 4.

    (4) Cheltuielile aferente facilităţilor acordate elevilor şi studenţilor prevăzuţi la art. 1 şi 2, pentru transportul pe calea ferată, inclusiv cele legate de tipărirea de către Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători «C.F.R. Călători» - S.A. a abonamentelor pentru elevi şi studenţi şi a carnetelor cu cupoane pentru călătoria studenţilor cu 50% reducere la tren accelerat, se finanţează din bugetul Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, de la capitolul 60.01 «Asistenţă socială, alocaţii, pensii ajutoare şi indemnizaţii», titlul «Cheltuieli materiale şi servicii», conform prevederilor legii bugetului de stat. Modelul formularului de centralizare a deconturilor este prezentat în tabelul nr. 3, respectiv în tabelul nr. 4.

    (5) Decontarea de către Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători «C.F.R. Călători» - S.A. şi operatorii de transport feroviar de călători a facilităţilor de transport acordate elevilor şi studenţilor se va efectua lunar prin Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului - Direcţia generală economică şi buget, pe baza Situaţiei centralizatoare întocmite conform tabelelor nr. 3 şi 4.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.