Inapoi la Cautare

ORDIN 3451 /2013


pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale şi locuinţei nr. 839/2009


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 21.01.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (21.01.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere obligaţiile care revin României, în calitate de stat membru, în domeniul creşterii performanţei energetice a clãdirilor,

    în aplicarea prevederilor art. 10 şi 12 din Legea nr. 372/2005 privind performanţa energeticã a clãdirilor, republicatã, care transpune în legislaţia naţionalã Directiva 2010/31/UE a Parlamentului European şi a Consiliului privind performanţa energeticã a clãdirilor, şi în scopul realizãrii corelãrii legislative cu prevederile legale în domeniul autorizãrii executãrii lucrãrilor de construcţii,

    în temeiul prevederilor art. 12 alin. (7) din Hotãrârea Guvernului nr. 1/2013 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Dezvoltãrii Regionale şi Administraţiei Publice, cu modificãrile ulterioare,

    viceprim-ministrul, ministrul dezvoltãrii regionale şi administraţiei publice, emite prezentul ordin.

    ART. I


    Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executãrii lucrãrilor de construcţii, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltãrii regionale şi locuinţei nr. 839/2009, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 797 şi 797 bis din 23 noiembrie 2009, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, se modificã şi se completeazã dupã cum urmeazã:

    1. La articolul 18 alineatul (4), litera c) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:

    "c) lucrãri de reabilitare energeticã la clãdiri de locuit individuale cu cel mult trei niveluri, care nu sunt monumente istorice clasate sau în curs de clasare, respectiv sunt situate în afara zonelor de protecţie a monumentelor şi/sau a zonelor construite protejate stabilite potrivit legii."

    2. La articolul 20 alineatul (1), litera e) se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:

    "e) studiile de specialitate, nota tehnicã justificativã sau raportul de expertizã tehnicã pentru lucrãri de intervenţie la construcţii existente, raportul de audit energetic, raportul de expertizã a sistemelor tehnice, certificatul de performanţã energeticã a clãdirii, pentru lucrãri de intervenţie în vederea creşterii performanţei energetice la clãdiri şi/sau pentru lucrãri de renovare majorã, precum şi studiul privind posibilitatea montãrii/utilizãrii unor sisteme alternative de producere a energiei, în cazurile prevãzute de legislaţia privind performanţa energeticã a clãdirilor şi în mãsura în care prin auditul energetic al clãdirii se stabileşte cã acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic, funcţional, economic şi al mediului înconjurãtor, solicitate prin certificatul de urbanism, în condiţiile legii, un exemplar."

    3. La articolul 20, dupã alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu urmãtorul cuprins:

    "(1^1) Renovarea majorã menţionatã la alin. (1) lit. e) are înţelesul prevãzut la art. 251 alin. (8^1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificãrile şi completãrile ulterioare."

    4. La articolul 32 alineatul (3) litera b), punctul 3 se modificã şi va avea urmãtorul cuprins:

    "3. expertize tehnice; raport de audit energetic, raport de expertizã a sistemelor tehnice, certificat de performanţã energeticã a clãdirii; studiu privind posibilitatea montãrii/utilizãrii unor sisteme alternative de producere a energiei, în cazurile prevãzute de lege."
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.