Inapoi la Cautare

ORDIN 329 /2014


privind testarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate pentru beneficiarii de servicii medicale de dializă


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.12.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.12.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere:

    - art. 246 alin. (3), art. 270 alin. (1) lit. o) şi alin. (1^1), art. 330 alin. (2), art. 331 şi 333 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare;

    - art. 6 din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006, cu modificările şi completările ulterioare;

    - Hotărârea Guvernului nr. 900/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din titlul IX "Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate" din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările ulterioare;

    - Hotărârea Consiliului de administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 5 din 17 februarie 2014,

    în temeiul art. 281 alin. (2) din Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 17 alin. (5) din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate emite următorul ordin:

    ART. 1

    (1) Se aprobă testarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate, denumit în continuare card naţional, pentru beneficiarii serviciilor medicale de dializă cuprinşi în Programul naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu insuficienţă renală cronică, cărora li se acordă astfel de servicii de către furnizorii aflaţi în relaţii contractuale cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, casele de asigurări de sănătate judeţene, a municipiului Bucureşti şi Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti.

    (2) Furnizorii serviciilor medicale de dializă care optează pentru testarea prevăzută la alin. (1) vor depune la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate o adeziune după modelul prezentat în anexa nr. 1, încheindu-se în acest sens un act adiţional la contractul de furnizare de servicii medicale.

    ART. 2

    (1) În vederea desfăşurării activităţii prevăzute la art. 1, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va asigura preluarea cardurilor naţionale personalizate de la Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A., sortate pe judeţ şi furnizor de servicii medicale de dializă, urmând a fi transmise ulterior, după caz, caselor de asigurări de sănătate judeţene, a municipiului Bucureşti şi Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti, pe bază de borderou centralizator, după modelul prezentat în anexa nr. 2.

    (2) Casele de asigurări de sănătate vor asigura transmiterea cardurilor naţionale către asiguraţii din raza lor teritorială de competenţă cărora li se efectuează servicii medicale de dializă în cadrul centrului de dializă care a optat pentru implementarea proiectului menţionat la art. 1.

    (3) Predarea-primirea cardurilor naţionale între casele de asigurări de sănătate şi titularii acestora se va efectua pe baza unui proces-verbal semnat de ambele părţi, conform anexei nr. 3.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.