Inapoi la Cautare

ORDIN 281 /2020


pentru modificarea şi completarea unor acte normative în sectorul vitivinicol


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.12.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.12.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    "(5) Prin excepţie de la prevederile art. 3, în cursul exerciţiului financiar 2019-2020, în cazuri justificate în mod corespunzător de pandemia de COVID-19, beneficiarul poate pune în aplicare, fără aprobare prealabilă, doar prin notificarea A.P.I.A. cu cel puţin 15 zile lucrătoare înainte de realizarea acţiunii, modificări ale programului de restructurare/reconversie aprobat, cu condiţia ca acestea să fie efectuate cel târziu la 15 octombrie 2020 şi să nu afecteze obiectivele generale şi nici eligibilitatea niciunei părţi a programului, iar valoarea totală a sprijinului aprobat pentru acesta să nu fie depăşită.

(6) În cazul în care, potrivit prevederilor alin. (5), beneficiarul notifică A.P.I.A. cu privire la modificarea unui program de restructurare/reconversie deja aprobat, plata sprijinului se efectuează pentru acţiunile individuale care au fost puse în aplicare în cadrul acestuia cu condiţia ca aceste acţiuni să fi fost realizate integral şi să facă obiectul unor controale administrative şi, după caz, al unor controale la faţa locului, în conformitate cu prevederile cap. IV secţiunea 1 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/1.150 al Comisiei din 15 aprilie 2016 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (UE) nr. 1.308/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte programele naţionale de sprijin în sectorul vitivinicol.

(7) Prin excepţie de la prevederile art. 3, în cursul exerciţiului financiar 2019-2020, în cazuri justificate în mod corespunzător de pandemia de COVID-19, beneficiarul poate prezenta modificări ale obiectivului general al programului, efectuate anterior termenului maxim de finalizare prevăzut în graficul de realizare a acestuia, dar nu mai târziu de 15 octombrie 2020, cu condiţia să fie finalizate eventualele acţiuni individuale care fac parte din programul aprobat.

(8) Modificările prevăzute la alin. (7) necesită aprobarea prealabilă a comisiei constituite la nivelul direcţiilor pentru agricultură judeţene şi a municipiului Bucureşti în vederea pronunţării unei hotărâri de aprobare/respingere a planului individual, iar notificarea de aprobare a modificărilor propuse trebuie adresată A.P.I.A. de către beneficiari în cel mult 10 zile lucrătoare de la data primirii aprobării.

(9) În cazul cererilor de plată depuse cel târziu la 15 octombrie 2020, dacă din motive legate de pandemia generată de COVID-19 programele de restructurare/reconversie nu sunt puse în aplicare pe întreaga suprafaţă pentru care au fost aprobate, plata sprijinului se calculează pe baza suprafeţei stabilite prin controalele la faţa locului după punerea în aplicare a programului."

    2. În anexă, la punctul 2, subpunctul 2.6.3
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "2.6.3. Prin excepţie de la prevederile subpct. 2.6, sprijinul financiar maxim prevăzut în anexa nr. 1 la prezentele norme metodologice, acordat pentru fiecare măsură eligibilă, nu depăşeşte 90% din valoarea costurilor restructurării."

    3. În anexă, la punctul 5, după subpunctul 5.6
 se introduc cinci noi subpuncte, subpunctele 5.7- 5.11, cu următorul cuprins:

    "5.7. În cursul exerciţiului financiar 2019-2020, în cazuri justificate în mod corespunzător de pandemia de COVID-19, beneficiarul poate pune în aplicare, fără aprobare prealabilă, doar prin notificarea A.P.I.A. cu cel puţin 15 zile lucrătoare înainte de realizarea acţiunii, modificări ale programului de restructurare/reconversie aprobat, cu condiţia ca acestea să fie efectuate cel târziu la 15 octombrie 2020 şi să nu afecteze obiectivele generale şi nici eligibilitatea niciunei părţi a programului, iar valoarea totală a sprijinului aprobat pentru acesta să nu fie depăşită.

5.8. În cazul în care, potrivit prevederilor pct. 5.7, beneficiarul notifică A.P.I.A. cu privire la modificarea unui program de restructurare/reconversie deja aprobat, plata sprijinului se efectuează pentru acţiunile individuale care au fost puse în aplicare în cadrul acestuia cu condiţia ca aceste acţiuni să fi fost realizate integral şi să facă obiectul unor controale administrative şi, după caz, al unor controale la faţa locului, în conformitate cu prevederile cap. IV secţiunea 1 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2016/1.150 al Comisiei.

5.9. În cursul exerciţiului financiar 2019-2020, în cazuri justificate în mod corespunzător de pandemia de COVID-19, beneficiarul poate prezenta modificări ale obiectivului general al programului, efectuate anterior termenului maxim de finalizare prevăzut în graficul de realizare a măsurii, dar nu mai târziu de 15 octombrie 2020, cu condiţia să fie finalizate eventualele acţiuni individuale care fac parte din programul aprobat.

5.10. Modificările prevăzute la pct. 5.9 necesită aprobarea prealabilă a comisiei constituite la nivelul D.A.J. şi a municipiului Bucureşti în vederea pronunţării unei hotărâri de aprobare/respingere a planului individual, iar notificarea de aprobare a modificărilor propuse trebuie adresată A.P.I.A. de către beneficiari în cel mult 10 zile lucrătoare de la data primirii aprobării.

5.11 În cazul cererilor de plată depuse cel târziu la 15 octombrie 2020, dacă din motive legate de pandemia generată de COVID-19 programele de restructurare/reconversie nu sunt puse în aplicare pe întreaga suprafaţă pentru care au fost aprobate, plata sprijinului se calculează pe baza suprafeţei stabilite prin controalele la faţa locului după punerea în aplicare a programului."

    ART. II

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.