Inapoi la Cautare

ORDIN 278 /2009


pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului economiei şi comerţului, al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale şi al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 102.136/530/97/2006 privind valorificarea cantităţilor de gaze naturale pe piaţa internă şi măsuri pentru întărirea disciplinei în sectorul gazelor naturale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 20.10.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (20.10.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul prevederilor Legii petrolului nr. 238/2004, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii gazelor nr. 351/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale Legii nr. 332/2009 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 54/2009 privind stabilirea unor măsuri temporare în domeniul gazelor naturale,

    în baza prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 1.720/2008 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei, cu modificările şi completările ulterioare, ale Hotărârii Guvernului nr. 410/2007 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, ale Hotărârii Guvernului nr. 1.419/2009 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale,

    ministrul economiei, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei şi preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale emit următorul ordin:

    ART. I


    Ordinul ministrului economiei şi comerţului, al preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale şi al preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale nr. 102.136/530/97/2006 privind valorificarea cantităţilor de gaze naturale pe piaţa internă şi măsuri pentru întărirea disciplinei în sectorul gazelor naturale, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 489 din 6 iunie 2006, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 5, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, alineatele (1^1) şi (1^2), cu următorul cuprins:

    "(1^1) În sensul prezentului ordin, gazele naturale din producţia internă reprezintă atât gazele naturale din producţia internă curentă, cât şi gazele naturale din producţia internă, înmagazinate în depozitele de înmagazinare subterană.

    (1^2) Gazele naturale din producţia internă, astfel cum sunt definite la alin. (1^1), sunt alocate în regim nediscriminatoriu şi în structură identică consumatorilor întreruptibili, în condiţiile legii."

    2. La articolul 5, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(4) Pentru acoperirea necesarului de consum, consumatorul întreruptibil are dreptul de a contracta gaze naturale din producţia internă în limita permisă de capacitatea de transport rezervată în regim întreruptibil, precum şi în limita cantităţilor transportate pe baza contractelor pentru prestarea serviciilor întreruptibile de transport al gazelor naturale prin Sistemul naţional de transport."

    3. La articolul 5, după alineatul (4) se introduc patru noi alineate, alineatele (4^1)-(4^4), cu următorul cuprins:

    "(4^1) Exercitarea opţiunii pentru statutul de consumator întreruptibil nu exonerează consumatorii eligibili de respectarea contractelor încheiate cu terţii, în derulare.

    (4^2) Prealabil încheierii contractului pentru prestarea serviciilor întreruptibile de transport al gazelor naturale prin Sistemul naţional de transport, consumatorii eligibili au obligaţia certificării îndeplinirii condiţiilor prevăzute la alin. (2), (3) şi (4), operaţiune care se realizează în baza unei proceduri elaborate de către Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale «Transgaz» - S.A. şi avizate de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei, în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin.

    (4^3) Procedura prevăzută la alin. (4^2) va fi elaborată cu respectarea prevederilor Legii nr. 346/2007 privind măsuri pentru asigurarea siguranţei în aprovizionarea cu gaze naturale şi ale Planului de acţiune pentru situaţii de urgenţă pentru anul gazier 2009-2010.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.