Inapoi la Cautare

ORDIN 252 /2019


privind aprobarea aplicării standardului SR EN 4179 "Calificarea şi autorizarea personalului pentru examinări nedistructive" şi de abrogare a Ordinului ministrului lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 1.348/2002 pentru aprobarea Reglementărilor Aeronautice Civile Române RACR-NDT/Autorizarea personalului care efectuează examinări nedistructive (NDT) în aeronautica civilă şi a centrelor de instruire a personalului NDT


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 26.09.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (26.09.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Având în vedere prevederile art. 145.A.30 „Cerinţe privind personalul“, lit. f) din Anexa II la Regulamentul (UE) nr. 1.321/2014 privind menţinerea navigabilităţii aeronavelor şi a produselor, reperelor şi dispozitivelor aeronautice şi autorizarea întreprinderilor şi a personalului cu atribuţii în domeniu, cu modificările şi completările ulterioare, denumit în continuare Regulamentul (UE) nr. 1.321/2014,

    luând în considerare dispoziţiile Ordinului ministrului transporturilor nr. 708/2016
 privind măsuri pentru aplicarea Regulamentului (UE) nr. 1.321/2014 al Comisiei din 26 noiembrie 2014 privind menţinerea navigabilităţii aeronavelor şi a produselor, reperelor şi dispozitivelor aeronautice şi autorizarea întreprinderilor şi a personalului cu atribuţii în domeniu,

    având în vedere prevederile art. 5 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 68/2019
 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative,

    în temeiul prevederilor art. 57 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019
 privind Codul administrativ, cu completările ulterioare, şi ale art. 4 lit. b)
 şi m) din Ordonanţa Guvernului nr. 29/1997 privind Codul aerian civil, republicată
, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor emite următorul ordin:

    ART. 1

    Se aprobă aplicarea la nivel naţional a standardului SR EN 4179 „Calificarea şi autorizarea personalului pentru examinări nedistructive“, pentru calificarea operatorilor care efectuează examinări nedistructive, denumiţi în continuare operatori NDT, precum şi pentru autorizarea centrelor de instruire a operatorilor NDT.

    ART. 2

    (1) În vederea conformării cu prevederile standardului SR EN 4179, exercitarea atribuţiilor „Organismului Naţional NDT“ prevăzut în standard se va face de către o entitate cu personalitate juridică, înregistrată în România, înfiinţată de agenţii aeronautici civili ce desfăşoară activităţi de control nedistructiv, care îndeplineşte cerinţele prevăzute de standard şi care este recunoscută în baza unui document emis de Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

    (2) Autoritatea Aeronautică Civilă Română supraveghează modul în care „Organismul Naţional NDT“ îşi exercită atribuţiile prevăzute în standardul SR EN 4179.

    (3) În cazul în care „Organismul Naţional NDT“ nu mai îndeplineşte condiţiile care au stat la baza recunoaşterii, Autoritatea Aeronautică Civilă Română poate revoca, limita sau suspenda documentul de recunoaştere emis pentru acesta. În această situaţie, atribuţiile „Organismului Naţional NDT“ pot fi exercitate, până la recunoaşterea altei organizaţii sau până la ridicarea limitării sau suspendării, de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

    (4) Condiţiile în care Autoritatea Aeronautică Civilă Română emite/revocă/limitează sau suspendă documentul de recunoaştere prevăzut la alin. (1) sunt detaliate în cadrul unei proceduri aprobate de directorul general al Autorităţii Aeronautice Civile Române şi publicate pe pagina de web www.caa.ro.

    ART. 3
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic