Inapoi la Cautare

ORDIN 236 /2002


privind modificarea şi completarea anexelor nr. 1, 4a), 14, 15, 21, 22 şi 25 la Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi al preşedintelui Colegiului Medicilor din România nr. 630/4.234/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale spitaliceşti, îngrijirilor la domiciliu, serviciilor de urgenţă prespitaliceşti şi altor tipuri de transport medical, precum şi a serviciilor de recuperare-reabilitare a sănătăţii, în cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.06.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.06.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi preşedintele Colegiului Medicilor din România,

    în temeiul prevederilor:

    - Legii asigurărilor sociale de sănătate nr. 145/1997, cu modificările şi completările ulterioare;

    - Legii nr. 74/1995 privind exercitarea profesiunii de medic, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Medicilor din România, cu modificările şi completările ulterioare;

    - art. 18 lit. h) din Statutul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 154 din 29 martie 2001, aprobat prin Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 37/2001, cu modificările şi completările ulterioare;

    - Hotărârii Guvernului nr. 1.330/2001 pentru aprobarea Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale spitaliceşti, ingrijirilor la domiciliu, serviciilor de urgenta prespitalicesti şi altor tipuri de transport medical, precum şi a serviciilor de recuperare-reabilitare a sănătăţii, în cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare,

    emit următorul ordin:

    ART. 1

    Anexele nr. 1, 4a), 14, 15, 21, 22 şi 25 la Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi al preşedintelui Colegiului Medicilor din România nr. 630/4.234/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale spitaliceşti, ingrijirilor la domiciliu, serviciilor de urgenta prespitalicesti şi altor tipuri de transport medical, precum şi a serviciilor de recuperare-reabilitare a sănătăţii, în cadrul sistemului asigurărilor sociale de sănătate, se modifica şi se completează astfel:

    1. Liniuţa a 6-a de la litera a) a alineatului (1) al articolului 4 din anexa nr. 1 va avea următorul cuprins:

    "- număr de personal, pe categorii, pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea în dispensare TBC, laboratoare de sănătate mintală - stationar de zi, structuri de primire urgente şi cabinete stomatologice pentru servicii de urgenta;"

    2. Liniuţa a 2-a de la litera a) a articolului 5 din anexa nr. 1 va avea următorul cuprins:

    "- durata optima de spitalizare se stabileşte de către comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii şi Familiei, pe secţii, şi este valabilă pentru toate categoriile de spitale. Pentru secţiile/spitalele de psihiatrie cronici cu internari obligatorii pentru bolnavii psihici încadraţi la art. 105 şi 114 din Codul penal şi cele dispuse prin ordonanţa procurorului pe timpul judecării sau urmăririi penale, precum şi pentru bolnavii care necesita asistenţa medicală spitaliceasca de lungă durata (ani) se ia în considerare durata de spitalizare efectiv realizată în anul precedent;"

    3. Litera e) a articolului 5 din anexa nr. 1 va avea următorul cuprins:

    "e) suma pentru serviciile medicale efectuate în dispensare TBC, laboratoare de sănătate mintală - stationar de zi, structuri de primire urgente şi cabinete stomatologice pentru servicii de urgenta, formată din:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.