Inapoi la Cautare

ORDIN 235 /2008


privind acceptarea Codului internaţional pentru transportul în siguranţă al combustibilului nuclear iradiat, plutoniului şi deşeurilor cu nivel ridicat de radioactivitate, în formă ambalată, la bordul navelor (Codul INF), adoptat de Organizaţia Maritimă Internaţională prin Rezoluţia MSC.88(71) a Comitetului Securităţii Maritime din 27 mai 1999, precum şi a amendamentelor la acesta, adoptate de Organizaţia Maritimă Internaţională prin rezoluţiile MSC.118(74), MSC. 135(76) şi MSC.178(79) ale Comitetului Securităţii Maritime din anii 2001, 2002 şi, respectiv, 2004


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 16.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (16.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    CAP. 1

    Generalităţi

    1.1. Definiţii

    1.1.1. În sensul prezentului cod:

    1. Administraţie înseamnă guvernul statului al cărui pavilion nava este autorizată să-l arboreze.

    2. Convenţie înseamnă Convenţia internaţională din 1974 pentru ocrotirea vieţii omeneşti pe mare, aşa cum a fost modificată.

    3. Marfă INF înseamnă combustibilul nuclear iradiat, plutoniul şi deşeurile cu nivel ridicat de radioactivitate, în formă ambalată, transportate ca marfă în conformitate cu clasa 7 din Codul IMDG, planul 10, 11, 12 sau 13.

    4. Combustibil nuclear iradiat înseamnă materialul care conţine izotopi de uraniu, toriu şi/sau plutoniu care au fost utilizaţi la menţinerea unei reacţii nucleare în lanţ autoîntreţinute.

    5. Plutoniu înseamnă amestecul de izotopi din materialul care a fost extras în timpul reprelucrării combustibilului nuclear iradiat.

    6. Deşeuri cu nivel ridicat de radioactivitate înseamnă deşeurile lichide obţinute în primul stadiu al procesului de extracţie sau deşeurile concentrate rezultate din stadiile ulterioare de extracţie într-o instalaţie pentru reprelucrarea combustibilului nuclear iradiat ori materialele solide în care aceste deşeuri lichide au fost transformate.

    7. Codul IMDG înseamnă Codul maritim internaţional pentru mărfuri periculoase definit în regula VII/14.6 din Convenţie.

    8. Codul IBC înseamnă Codul internaţional pentru construcţia şi echipamentul navelor pentru transportul în vrac al produselor chimice periculoase, aşa cum s-a definit în regula VII/8.1 din Convenţie.

    9. Eveniment înseamnă un incident sau o serie de incidente cu aceeaşi origine, inclusiv pierderea integrităţii containerului care întreţine sau poate întreţine o scurgere ori o posibilă scurgere de marfă INF.

    10. Degajare înseamnă emisia de marfă INF din sistemul de stocare sau pierderea unei mărfi INF în formă ambalată.

    1.1.2. În sensul prezentului cod, navele care transportă marfă INF sunt clasificate în 3 clase, în funcţie de activitatea totală a mărfii INF care este transportată la bord:

<   3   4   5   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic