Inapoi la Cautare

ORDIN 234 /2012


privind procedura de verificare a declaraţiilor de susţinere a propunerilor de iniţiativă cetăţenească şi de eliberare a certificatului de confirmare a numărului de declaraţii de susţinere valabile pentru România


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 22.10.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (22.10.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 2 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 717/2012 privind stabilirea măsurilor necesare pentru aplicarea Regulamentului (UE) nr. 211/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 februarie 2011 privind iniţiativa cetăţenească şi a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 1.179/2011 al Comisiei din 17 noiembrie 2011 de stabilire a unor specificaţii tehnice pentru sistemele de colectare online în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 211/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului privind iniţiativa cetăţenească şi al art. 7 alin. (5) şi (7) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul administraţiei şi internelor emite următorul ordin:

    ART. 1


    (1) Prezentul ordin stabileşte procedura de verificare a declaraţiilor de susţinere a propunerilor de iniţiativă cetăţenească completate în condiţiile Regulamentului (UE) nr. 211/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului din 16 februarie 2011 privind iniţiativa cetăţenească, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 65 din 11 martie 2011, cu modificările ulterioare, denumit în continuare Regulamentul (UE) nr. 211/2011 , şi de eliberare a certificatului de confirmare a numărului de declaraţii de susţinere valabile pentru România.

    (2) Procedura prevăzută la alin. (1) vizează declaraţiile de susţinere a propunerilor de iniţiativă cetăţenească completate de cetăţenii români şi de cetăţenii altor state membre ale Uniunii Europene care îşi exercită dreptul de rezidenţă sau rezidenţa permanentă pe teritoriul României, în condiţiile prevăzute de lege.

    (3) Verificarea declaraţiilor de susţinere a propunerilor de iniţiativă cetăţenească prezentate de organizator presupune analizarea îndeplinirii condiţiilor de colectare a acestora, prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 211/2011 , precum şi a validităţii datelor pe care declaraţiile le conţin şi se realizează potrivit prevederilor prezentului ordin, cu respectarea condiţiilor prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 211/2011, de Legea nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, cu modificările şi completările ulterioare, şi de Instrucţiunile ministrului administraţiei şi internelor nr. 27/2010 privind măsurile de natură organizatorică şi tehnică pentru asigurarea securităţii prelucrărilor de date cu caracter personal efectuate de către structurile/unităţile Ministerului Administraţiei şi Internelor.

    (4) În cuprinsul prezentului ordin sunt aplicabile definiţiile termenilor şi expresiilor prevăzute de art. 2 din Regulamentul (UE) nr. 211/2011 .

    ART. 2


    (1) Verificarea declaraţiilor de susţinere a propunerilor de iniţiativă cetăţenească se realizează, potrivit competenţelor, de către următoarele structuri ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, denumite în continuare autorităţi competente:

    a) Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, denumită în continuare D.E.P.A.B.D., în cazul declaraţiilor de susţinere a propunerilor de iniţiativă cetăţenească completate de cetăţenii români;

    b) Inspectoratul General pentru Imigrări, denumit în continuare I.G.I., în cazul declaraţiilor de susţinere a propunerilor de iniţiativă cetăţenească completate de cetăţenii altor state membre ale Uniunii Europene care îşi exercită dreptul de rezidenţă sau rezidenţa permanentă pe teritoriul României, în condiţiile prevăzute de lege.

    (2) Certificatul de confirmare a numărului de declaraţii de susţinere a propunerilor de iniţiativă cetăţenească valabile pentru România se eliberează în termen de 3 luni de la data primirii cererii de verificare a declaraţiilor, în forma prezentată în anexa VI la Regulamentul (UE) nr. 211/2011 , sub semnătura ministrului administraţiei şi internelor.

    ART. 3

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.