Inapoi la Cautare

ORDIN 231 /2010


pentru aprobarea conţinutului minim al protocolului de transmitere, fără plată, a infrastructurii de îmbunătăţiri funciare aparţinând domeniului privat al statului, aflată în administrarea Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare ori în administrarea sau în folosinţa societăţilor comerciale, staţiunilor şi institutelor de cercetare şi producţie agricolă, unităţilor de învăţământ agricol, situată pe teritoriul organizaţiei, în proprietatea acelei organizaţii, şi a conţinutului minim al protocolului de transmitere a infrastructurii de îmbunătăţiri funciare din domeniul public al statului, alta decât cea de irigaţii, cu excepţia celei principale sau a celei de prim ordin, situată pe teritoriul unei organizaţii, ori de transmitere a infrastructurii de îmbunătăţiri funciare din domeniul public al statului din cadrul unei părţi autonome funcţional dintr-o amenajare sau a unei întregi amenajări de îmbunătăţiri funciare aflate în proprietatea publică a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, situată pe teritoriul unei federaţii, în folosinţa gratuită a acelei organizaţii sau federaţii


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 20.11.2019, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (20.11.2019) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Văzând Referatul de aprobare nr. 91.540 din 16 septembrie 2010 al Direcţiei generale politici agricole,

    având în vedere prevederile art. 73 alin. (2), ale art. 75 alin. (2) şi ale art. 76 alin. (3) din Normele metodologice de aplicare a Legii îmbunătăţirilor funciare nr. 138/2004, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.872/2005, cu modificările ulterioare,

    în temeiul prevederilor art. 7 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia,

    ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale emite următorul ordin:

    ART. 1

    (1) Se aprobă conţinutul minim al protocolului de transmitere, fără plată, a infrastructurii de îmbunătăţiri funciare aparţinând domeniului privat al statului, aflată în administrarea Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare ori în administrarea sau în folosinţa societăţilor comerciale, staţiunilor şi institutelor de cercetare şi producţie agricolă, unităţilor de învăţământ agricol, situată pe teritoriul organizaţiei, în proprietatea acelei organizaţii, prevăzut în anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentul ordin.

    (2) Se aprobă conţinutul minim al protocolului de transmitere a infrastructurii de îmbunătăţiri funciare din domeniul public al statului, alta decât cea de irigaţii, cu excepţia celei principale sau a celei de prim ordin, situată pe teritoriul unei organizaţii, ori de transmitere a infrastructurii de îmbunătăţiri funciare din domeniul public al statului din cadrul unei părţi autonome funcţional dintr-o amenajare sau a unei întregi amenajări de îmbunătăţiri funciare aflate în proprietatea publică a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, situată pe teritoriul unei federaţii, în folosinţa gratuită a acelei organizaţii sau federaţii, prevăzut în anexa nr. 2, care face parte integrantă din prezentul ordin.

    ART. 2

    Predarea-primirea efectivă a infrastructurii de îmbunătăţiri funciare prevăzute în anexele nr. 1-2 se face pe bază de proces-verbal încheiat între părţi. Procesul-verbal, semnat şi ştampilat de părţi şi înregistrat legal, se transmite Oficiului de reglementare al organizaţiilor de îmbunătăţiri funciare în termen de 30 de zile lucrătoare de la data aprobării prin ordin a protocolului de transmitere a infrastructurii de îmbunătăţiri funciare. Prelungirea termenului menţionat mai sus se poate face cu aprobarea secretarului de stat coordonator al structurii de îmbunătăţiri funciare din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

    ART. 3

    Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare, societăţile comerciale, staţiunile şi institutele de cercetare şi producţie agricolă, unităţile de învăţământ agricol, precum şi celelalte instituţii publice care deţin în administrare sau în folosinţă infrastructură de îmbunătăţiri funciare aparţinând domeniului public sau privat al statului, situată pe teritoriul unei organizaţii de îmbunătăţiri funciare sau al unei federaţii de organizaţii de îmbunătăţiri funciare, organizaţiile de îmbunătăţiri funciare, federaţiile de organizaţii de îmbunătăţiri funciare şi direcţiile implicate din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale vor duce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

    ART. 4

    Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale nr. 272/2006 pentru aprobarea conţinutului minim al protocolului de transmitere, fără plată, a infrastructurii de îmbunătăţiri funciare aparţinând domeniului privat al statului, aflată în administrarea Administraţiei ori în administrarea sau în folosinţa societăţilor comerciale, staţiunilor şi institutelor de cercetare şi producţie agricolă, unităţilor de învăţământ agricol, situată pe teritoriul organizaţiei, în proprietatea acelei organizaţii şi a conţinutului minim al protocolului de transmitere a infrastructurii de îmbunătăţiri funciare din domeniul public al statului, alta decât cea de irigaţii, cu excepţia celei principale sau a celei de prim ordin, situată pe teritoriul unei organizaţii, ori de transmitere a infrastructurii de îmbunătăţiri funciare din domeniul public al statului din cadrul unei părţi autonome funcţional dintr-o amenajare sau a unei întregi amenajări de îmbunătăţiri funciare aflate în proprietatea publică a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, situată pe teritoriul unei federaţii, în folosinţa gratuită a acelei organizaţii sau federaţii, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 375 din 2 mai 2006, se abrogă.

    ART. 5

    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.