Inapoi la Cautare

ORDIN 2254 /2006


privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 1.235/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobată cu modificări prin Legea nr. 201/2003


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 03.08.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (03.08.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul prevederilor art. 11 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 208/2005 privind organizarea şi functionarea Ministerului Finanţelor Publice şi a Agentiei Naţionale de Administrare Fiscala, cu modificările şi completările ulterioare,

    în baza prevederilor art. 15 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobata cu modificari prin Legea nr. 201/2003, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul finanţelor publice emite următorul ordin:

    ART. I

    Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobata cu modificari prin Legea nr. 201/2003, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.235/2003, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 734 din 21 octombrie 2003, cu modificările ulterioare, se modifica şi se completeaza după cum urmeaza:

    1. Punctul 5.3.2 va avea urmatorul cuprins:

    "5.3.2. În scopul acceptarii la plata a documentelor prezentate de instituţiile publice, unitatile Trezoreriei Statului au obligaţia de a verifica urmatoarele: incadrarea plăţilor dispuse în limita creditelor bugetare aprobate în bugetele de venituri şi cheltuieli ale instituţiilor publice; incadrarea cheltuielilor de capital în sumele aprobate pentru obiectivele de investitii cuprinse în listele de investitii aprobate în condiţiile legii; incadrarea în disponibilitatile de credite bugetare deschise şi repartizate sau în disponibilitatile de fonduri, după caz; verificarea efectuării de către instituţiile publice a plăţilor prevăzute la art. 5 alin. (8) şi la art. 6 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă numai în conturile agentilor economici deschise la Trezoreria Statului.

    La efectuarea oricăror plati din conturile deschise la unitatile Trezoreriei Statului, instituţiile publice au obligaţia de a prezenta copii ale ordonantarilor de plată intocmite conform modelului prevăzut în anexa nr. 3 la Normele metodologice privind angajarea, lichidarea, ordonantarea şi plata cheltuielilor instituţiilor publice, precum şi organizarea, evidenta şi raportarea angajamentelor bugetare şi legale, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.792/2002.

    Oblibaţiile datorate de angajat şi de angajator, aferente drepturilor salariale, se platesc de instituţiile publice la termenele stabilite de prevederile legale în vigoare."

    2. Punctul 5.4.5 se abroga.

    3. După punctul 6.1.5 se introduc doua noi puncte, punctele 6.1.6 şi 6.1.7, cu urmatorul cuprins:

    "6.1.6. În scopul respectarii principiilor nediscriminarii şi tratamentului egal, prevăzute la art. 2 alin. (2) lit. a) şi b) din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrari publice şi a contractelor de concesiune de servicii, aprobata cu modificari prin Legea nr. 337/2006, instituţiile publice nu pot impune condiţia de a avea conturi deschise la Trezoreria Statului operatorilor economici interesati sa participe la procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică.

    Contravaloarea bunurilor achiziţionate, serviciilor prestate sau lucrărilor executate instituţiilor publice de către operatorii economici organizaţi ca societăţi civile, fundatii, organizaţii neguvernamentale, societăţi cooperative sau alte forme de asociere ale acestora, alte persoane fizice sau juridice care nu se încadrează în prevederile pct. 6.1.1 se achită în conturi de disponibilitati ale acestora, deschise la institutii de credit.

    6.1.7. Agentii economici au obligaţia de a verifica sumele înregistrate în extrasele de cont eliberate zilnic de unitatile Trezoreriei Statului şi de a restitui de îndată platitorilor eventualele sume care nu le sunt cuvenite sau de a sesiza unitatile Trezoreriei Statului în legătură cu eventualele erori produse din vina acestora, pentru efectuarea regularizarilor necesare."

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.