Inapoi la Cautare

ORDIN 2212 /2008


pentru aprobarea precizărilor de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, referitoare la achiziţionarea documentelor administrative de însoţire, documentelor de însoţire simplificate şi aprobarea notelor de comandă aferente marcajelor utilizate pentru marcarea produselor accizabile


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 23.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (23.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (3) Nota de comandă se întocmeşte în 3 exemplare şi se depune la Direcţia tehnici de vămuire şi tarif vamal din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, direcţiile judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale sau la Direcţia pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a Municipiului Bucureşti, după caz, astfel:

    a) la Direcţia tehnici de vămuire şi tarif vamal din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, de către operatorii economici administraţi de către Direcţia generală de administrare a marilor contribuabili, în baza prevederilor Ordinului ministrului economiei şi finanţelor nr. 1.354/2007 pentru actualizarea marilor contribuabili prevăzuţi de Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 753/2006 privind organizarea activităţii de administrare a marilor contribuabili, cu modificările şi completările ulterioare;

    b) la direcţia judeţeană pentru accize şi operaţiuni vamale sau la Direcţia pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a Municipiului Bucureşti, după caz, de către operatorii economici care îşi au sediul social în raza de competenţă teritorială a acesteia.

    (4) Nota de comandă se aprobă în termen de 7 zile lucrătoare de la data înregistrării la autoritatea fiscală competentă prevăzută la alin. (3), cu respectarea prevederilor pct. 19 alin. (11) teza a doua din titlul VII "Accize şi alte taxe speciale" din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

    (5) După aprobare, cele 3 exemplare ale notei de comandă au următoarea destinaţie: primul exemplar se păstrează de către solicitant, al doilea exemplar se păstrează de către autoritatea fiscală care aprobă nota de comandă, iar al treilea exemplar se ataşează la copia facturii emise solicitantului pentru documentele respective.

    ART. 3

    (1) După aprobarea notei de comandă şi achitarea de către solicitant a contravalorii documentelor administrative de însoţire şi/sau a documentelor de însoţire simplificate aprobate, în conformitate cu prevederile pct. 19 alin. (11) prima teză din titlul VII "Accize şi alte taxe speciale" din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, cu modificările şi completările ulterioare, autoritatea fiscală competentă va elibera documentele solicitate pe bază de factură fiscală, în care se consemnează seria şi numărul formularelor livrate.

    (2) Achitarea contravalorii documentelor administrative de însoţire şi a documentelor de însoţire simplificate aprobate se face în contul Autorităţii Naţionale a Vămilor, direcţiei judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale sau al Direcţiei pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a Municipiului Bucureşti, după caz.

    ART. 4

    (1) Plata către Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A. a contravalorii documentelor administrative de însoţire şi a documentelor de însoţire simplificate vândute se va face de către Autoritatea Naţională a Vămilor, direcţiile judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale, Direcţia pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a Municipiului Bucureşti, pe măsura vânzării, săptămânal, până în ziua de miercuri sau prima zi lucrătoare care urmează zilei de miercuri, pentru săptămâna precedentă, prin ordin de plată.

    (2) Între datele de 1 şi 5 ale lunii curente, Direcţia tehnici de vămuire şi tarif vamal din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, direcţiile judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale şi Direcţia pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a Municipiului Bucureşti vor raporta în scris şi electronic, pentru luna precedentă, către Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A. situaţia vânzărilor şi a stocului, detaliate pe utilizatori şi plaje de serii, conform unui model aprobat de Consiliul de administraţie al Companiei Naţionale "Imprimeria Naţională" - S.A.

    ART. 5

    În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentului ordin, Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A. va asigura transferul aplicaţiei informatice pentru gestionarea documentelor administrative de însoţire şi a documentelor de însoţire simplificate, pus la dispoziţie gratuit Direcţiei generale de administrare a marilor contribuabili din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, către Direcţia tehnici de vămuire şi tarif vamal din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, direcţiile judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale şi Direcţia pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a Municipiului Bucureşti.

    ART. 6

    Nota de comandă aferentă marcajelor necesare pentru marcarea produselor accizabile, prevăzută la pct. 28 alin. (1) din titlul VII "Accize şi alte taxe speciale" din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, cu modificările şi completările ulterioare, întocmită pentru eliberarea marcajelor, se depune la Direcţia tehnici de vămuire şi tarif vamal din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, direcţiile judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale sau la Direcţia pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a Municipiului Bucureşti, după caz, astfel:

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic