Inapoi la Cautare

ORDIN 2212 /2008


pentru aprobarea precizărilor de aplicare a unor prevederi din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, referitoare la achiziţionarea documentelor administrative de însoţire, documentelor de însoţire simplificate şi aprobarea notelor de comandă aferente marcajelor utilizate pentru marcarea produselor accizabile


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În baza prevederilor art. II din Hotărârea Guvernului nr. 213/2007 privind modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004,

    având în vedere dispoziţiile pct. 19 alin. (10) şi (11) şi ale pct. 28 alin. (1) de la titlul VII "Accize şi alte taxe speciale" din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul prevederilor art. 11 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 386/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei şi Finanţelor, cu modificările şi completările ulterioare,

    în vederea punerii în aplicare a dispoziţiilor pct. 4^2 din anexa nr. 1 la Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 487/2007 pentru aprobarea măsurilor tranzitorii, a etapelor şi termenelor de realizare a transferului competenţelor şi atribuţiilor privind administrarea accizei către Autoritatea Naţională a Vămilor, cu modificările ulterioare,

    ministrul economiei şi finanţelor emite următorul ordin:

    ART. 1

    (1) Documentele administrative de însoţire şi documentele de însoţire simplificate se distribuie de Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A. Direcţiei tehnici de vămuire şi tarif vamal din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, direcţiilor judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale şi Direcţiei pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a Municipiului Bucureşti, conform solicitării acestora, în baza unei comenzi lunare.

    (2) Comenzile pentru documentele administrative de însoţire şi documentele de însoţire simplificate se transmit către Compania Naţională "Imprimeria Naţională" - S.A. de către Direcţia tehnici de vămuire şi tarif vamal din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, direcţiile judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale şi Direcţia pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a Municipiului Bucureşti în perioada 1-10 a lunii curente pentru necesarul lunii următoare. În funcţie de necesităţi, se pot transmite şi comenzi suplimentare.

    (3) Compania Naţională "Imprimeria Naţională"- S.A. va tipări documentele administrative de însoţire şi documentele de însoţire simplificate pe baza unui necesar mediu lunar anterior, asigurând permanent un stoc de siguranţă pentru 1-5 luni.

    (4) Documentele administrative de însoţire şi documentele de însoţire simplificate se livrează de Compania Naţională "Imprimeria Naţională"- S.A. Direcţiei tehnici de vămuire şi tarif vamal din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, direcţiilor judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale şi Direcţiei pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a Municipiului Bucureşti, pe bază de factură fiscală şi proces-verbal de recepţie cantitativă şi calitativă, în care se consemnează seria şi numărul formularelor livrate.

    (5) Transportul documentelor administrative de însoţire şi al documentelor de însoţire simplificate la Autoritatea Naţională a Vămilor, direcţiile judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale sau la Direcţia pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a Municipiului Bucureşti, după caz, se asigură de Compania Naţională "Imprimeria Naţională"- S.A.

    ART. 2

    (1) Distribuirea documentelor administrative de însoţire şi a documentelor de însoţire simplificate către utilizatori se face pe baza notelor de comandă aprobate de către Direcţia tehnici de vămuire şi tarif vamal din cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor, direcţiile judeţene pentru accize şi operaţiuni vamale şi Direcţia pentru Accize şi Operaţiuni Vamale a Municipiului Bucureşti.

    (2) Modelul notei de comandă este prevăzut în anexa nr. 15 la titlul VII "Accize şi alte taxe speciale" din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 44/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic