Inapoi la Cautare

ORDIN 2001 /2022


privind aprobarea derogării în scopul cercetării ştiinţifice pentru unele specii de peşti


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (1) Derogarea se stabileşte de la data intrării în vigoare a prezentului ordin până la data de 15 noiembrie 2022.

    (2) Capturarea exemplarelor din speciile de faună sălbatică prevăzute la art. 1 se realizează numai de către Fundaţia Alex Găvan, denumită în continuare titularul activităţii, cu personal tehnic de specialitate, în cadrul Campaniei de salvare a aspretelui, prin grantul MBZ Species Conservation Fund, numărul 212527338.

    (3) Capturarea exemplarelor de peşti de la art. 1 se va face folosind metode şi mijloace legale, cu respectarea tehnicilor de capturare pentru evitarea rănirii exemplarelor de faună sălbatică, prevăzute de legislaţia naţională în vigoare.

    (4) Exemplarele prevăzute la art. 1 vor fi capturate temporar, monitorizate şi eliberate în aceeaşi locaţie, fără vătămare.

    (5) Titularul activităţii trebuie să respecte planurile de management, regulamentele şi măsurile de management ale ariilor naturale protejate în interiorul cărora îşi va desfăşura activitatea de monitorizare a speciilor de peşti.

    (6) Este interzisă folosirea utilajelor care prezintă un grad de uzură ridicat sau pierderi de carburanţi şi/sau lubrifianţi.

    (7) Se vor folosi utilaje şi mijloace de transport cu motoare performante, dotate cu atenuatoare de zgomot şi capotaje în vederea încadrării în nivelul de zgomot admis, respectiv limitarea pe cât posibil a activităţilor generatoare de poluare fonică.

    (8) Titularul activităţii se obligă să nu degradeze situl pentru care se aplică derogarea şi va ţine evidenţa tuturor categoriilor de deşeuri generate şi a modului de eliminare a acestora.

    (9) În cazul unor accidente/intervenţii care produc prejudicii obiectivelor de conservare sau integrităţii siturilor, se vor demara lucrări de refacere ecologică ce vor fi vizate de administrator - Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate, iar refacerea ecologică se va face pe cheltuiala titularului activităţii.

    (10) În cazul unui eveniment care pune în pericol mediul, se anunţă imediat autorităţile pentru protecţia mediului: Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, Garda Naţională de Mediu, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

    (11) Pentru activităţile prevăzute la alin. (3) se va solicita şi obţine autorizaţia de mediu pentru recoltare/capturare.

    ART. 3

    (1) În termen de 7 zile de la data capturării, titularul activităţii are obligaţia să transmită agenţiei judeţene pentru protecţia mediului un raport asupra fiecărei acţiuni derulate în baza derogării obţinute.

    (2) Modelul raportului asupra acţiunii derulate în baza derogării obţinute este prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

    (3) Agenţia judeţeană pentru protecţia mediului transmite Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, în maximum 30 de zile de la data aplicării derogării, un raport referitor la rezultatele acesteia în baza datelor prevăzute la alin. (1).

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic