Inapoi la Cautare

ORDIN 197 /2005


privind modificarea procedurii de implementare a Programului naţional multianual de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare de afaceri


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 26.10.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (26.10.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Având în vedere:

    - prevederile art. 25 din Legea nr. 346/2004 privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii, cu modificările şi completările ulterioare;

    - prevederile anexei nr. 3/12/23 din Legea bugetului de stat pe anul 2005 nr. 511/2004, cu modificările şi completările ulterioare;

    - prevederile art. 3 din Hotărârea Guvernului nr. 1.232/2004 pentru aprobarea Protocolului dintre Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie din România şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 23 aprilie 2004, pentru modificarea Memorandumului de înţelegere dintre Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie din România şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare privind Programul naţional multianual pe perioada 2002-2005 de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare tehnologice şi de afaceri şi a Acordului de cofinanţare dintre Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie din România şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, semnate la Bucureşti la 14 octombrie 2003;

    - prevederile art. 4 alin. (1) pct. 12 din Hotărârea Guvernului nr. 753/2003 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul art. 5 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 753/2003, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie emite prezentul ordin.

    ART. I

    Procedura de implementare a Programului naţional multianual de înfiinţare şi dezvoltare de incubatoare de afaceri, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie nr. 101/2005, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 512 din 16 iunie 2005, se modifică după cum urmează:

    1. Secţiunea I.b "Strategia programului" din partea I va avea următorul cuprins:

    I.b.1. Administrarea incubatoarelor

    Datorită situaţiei economice şi sociale la nivelul judeţelor Covasna, Braşov şi Alba, Guvernul României este direct interesat de dezvoltarea mediului economic local, prin înfiinţarea şi dezvoltarea de IMM-uri competitive. În acest context, programul va debuta cu o fază-pilot, care va avea ca finalitate înfiinţarea a 3 incubatoare de afaceri în zonele-ţintă definite în proiect, Covasna, Braşov şi Alba. În următorii ani programul se va extinde la nivel naţional, în baza unui studiu de evaluare preliminar, prin care se vor determina şi cuantifica situaţia existentă, precum şi necesităţile înfiinţării de noi incubatoare de afaceri în alte zone.

    Incubatorul de afaceri se constituie printr-un contract-cadru de asociere, încheiat între autorităţi publice locale, responsabile la nivel local de implementarea programului, societăţi comerciale, ONG-uri, agenţii pentru dezvoltare regională sau alte instituţii cu caracter reprezentativ la nivel local, care au calitatea de parte asociată, capacitatea de a găzdui şi a administra un incubator de afaceri (IA), precum şi aceea de a acorda asistenţă tehnică şi de a instrui potenţialii întreprinzători în perioada premergătoare incubării.

    Contractul-cadru de asociere va conţine clauze specifice referitoare la durata contractului, obiectul acestuia, modalităţile de împărţire a rezultatelor activităţilor economice comune, răspunderea contractuală, contribuţia părţilor, în scopul asigurării serviciilor şi facilităţilor comune oferite de incubatorul de afaceri, condiţii de asigurare a spaţiului incubatorului şi a utilităţilor.

    Autorităţile publice locale, în cooperare cu Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, denumit în continuare PNUD, şi cu Agenţia Naţională pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie, denumită în continuare ANIMMC, vor contracta ulterior o companie specializată, care va deveni parte asociată a contractului-cadru de asociere, denumită în continuare administratorul incubatorului, şi care se va ocupa de managementul incubatorului de afaceri, ca urmare a procesului de selecţie organizat de PNUD şi ANIMMC, împreună cu autorităţile publice locale.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.