Inapoi la Cautare

ORDIN 1800 /2009


pentru modificarea pct. 9.1 din anexa nr. 2 la Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 2.287/2008 privind lansarea Cererii de propuneri de proiecte de investiţii în modernizarea şi realizarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice şi termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile, pentru acordarea asistenţei financiare nerambursabile prin Programul operaţional sectorial "Creşterea competitivităţii economice", axa prioritară 4, domeniul major de intervenţie 2, operaţiunea 4.2 "Sprijinirea investiţiilor în modernizarea şi realizarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice şi termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (în unităţi cu putere instalată mai mică sau egală 10 MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale şi a altor resurse regenerabile de energie"


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 18.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (18.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În baza Hotărârii Guvernului nr. 457/2008 privind cadrul instituţional de coordonare şi de gestionare a instrumentelor structurale,

    în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 1.083/2006 al Consiliului din 11 iulie 2006 de stabilire a anumitor dispoziţii generale privind Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul Social European şi Fondul de Coeziune, cu Regulamentul (CE) nr. 1.080/2006 al Parlamentului European şi al Consiliului din 5 iulie 2006 privind Fondul European de Dezvoltare Regională şi de abrogare a Regulamentului (CE) nr. 1.783/1999 , cu Cadrul strategic naţional de referinţă 2007-2013 şi cu Decizia Comisiei nr. 3.472/2007 de aprobare a Programului operaţional sectorial "Creşterea competitivităţii economice",

    în temeiul prevederilor art. 9 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 1.720/2008 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Economiei, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul economiei emite următorul ordin:

    ART. I


    Punctul 9.1 din anexa nr. 2 la Ordinul ministrului economiei şi finanţelor nr. 2.287/2008 privind lansarea Cererii de propuneri de proiecte de investiţii în modernizarea şi realizarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice şi termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile, pentru acordarea asistenţei financiare nerambursabile prin Programul operaţional sectorial "Creşterea competitivităţii economice", axa prioritară 4, domeniul major de intervenţie 2, operaţiunea 4.2 "Sprijinirea investiţiilor în modernizarea şi realizarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice şi termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (în unităţi cu putere instalată mai mică sau egala 10 MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale şi a altor resurse regenerabile de energie", publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 599 şi 599 bis din 11 august 2008, se modifică după cum urmează:

    1. Condiţia privind "Proiectul tehnic" se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "● Proiectul tehnic; acesta nu este necesar dacă solicitantul transmite listele de lucrări şi echipamente necesare, precum şi foile de date tehnice pentru toate echipamentele mecanice şi electrice cuprinse în listele de lucrări şi echipamente pe care le implică proiectul, care trebuie să se regăsească în devizele pe obiect şi în devizul general; toate aceste documente trebuie semnate şi ştampilate pe fiecare pagină de reprezentantul legal al solicitantului şi însuşite de acesta printr-o declaraţie în sensul că acestea se vor implementa în cadrul proiectului; OIE poate solicita modificarea sau completarea oricăruia dintre aceste documente."

    2. Condiţia privind "Documentele care atestă capacitatea solicitantului de a asigura contribuţia proprie la valoarea cheltuielilor eligibile şi de a finanţa cheltuielile neeligibile ale proiectului (extras de cont/contract de credit care să acopere valoarea însumată a acestora)" se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "● Documentele care atestă capacitatea solicitantului de a asigura contribuţia proprie la valoarea cheltuielilor eligibile şi de a finanţa cheltuielile neeligibile ale proiectului; OIE apreciază dacă acestea dovedesc capacitatea solicitantului în acest sens."

    3. Condiţia privind "În cazul în care, în urma cererilor OIE, solicitantul amână nejustificat încheierea contractului sau prezentarea documentelor de mai sus, pe o perioadă mai lungă de 45 de zile de la data solicitării în scris a acestora, se va decide respingerea finanţării proiectului." se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "În cazul în care, în urma cererilor OIE, solicitantul amână nejustificat încheierea contractului sau prezentarea documentelor de mai sus, pe o perioadă mai lungă de 45 de zile de la data solicitării în scris a acestora, se va decide respingerea finanţării proiectului. Pentru motive temeinice, OIE poate prelungi termenul de 45 de zile cu maximum încă un termen de 45 de zile."

    ART. II


1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic