Inapoi la Cautare

ORDIN 1710 /2007


privind aprobarea documentaţiei necesare în vederea instituirii regimului de arie naturală protejată de interes naţional


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.09.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.09.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    ANEXĂ

                        NORMATIVUL DE CONŢINUT

    al documentaţiei necesare în vederea instituirii regimului de arie naturală protejată de interes naţional

    Propunerile pentru desemnarea unor noi arii naturale protejate de interes naţional se vor face ţinându-se cont de următorul normativ de conţinut al documentaţiei.

    A. Criterii de selecţie care stau la baza desemnării unor arii naturale protejate

    Criteriile care se au în vedere în procesul de selecţie a unor zone pentru a deveni arii naturale protejate sunt:

    1. Importanţa pentru mediu. În cadrul acestui criteriu trebuie să fie făcută o descriere a caracteristicilor naturale ale terenului (folosinţa actuală), din care să rezulte importanţa conservării acestui teren la nivel naţional (de ce este nevoie ca acest teren să fie conservat la nivel naţional). De asemenea, trebuie luate în considerare importanţa speciilor de plante şi animale sălbatice, precum şi populaţiile care există în interiorul sitului. Alături de acestea pot fi luate în considerare şi alte servicii de mediu generate de zona respectivă, cum sunt: sursă de apă, frumuseţea peisajului, fixarea de carbon, prevenirea eroziunii solului şi altele. În cadrul acestui criteriu există 3 categorii de zone care pot fi declarate arii naturale protejate:

    - zonele care au valoare intrinsecă datorită beneficiilor de mediu produse de către resursele naturale în interiorul limitelor lor. Aceste zone pot să conţină specii sau ecosisteme-cheie, să ofere protecţie pentru surse de apă etc.;

    - zonele care sunt menţinute în starea lor naturală şi care au o localizare strategică pentru un coridor ecologic sau pentru alt sit, chiar dacă beneficiile ecologice din interiorul limitelor lor nu sunt foarte importante. Acestea sunt importante pentru reţeaua de arii naturale protejate datorită rolului lor de conectivitate între siturile-cheie ale reţelei naţionale de arii naturale protejat, ca un concept de protecţie integrată. De exemplu, speciile de floră şi faună din aceste terenuri nu sunt unice şi nici nu necesită o protecţie deosebită în raport cu alte arii naturale protejate, totuşi conservarea lor este esenţială în vederea menţinerii conectivităţii unor coridoare ecologice sau a integrităţii ecosistemelor din interiorul unei arii naturale protejate;

    - zonele care au fost degradate anterior, dar sunt valoroase pentru localizarea lor, cum sunt zonele din vecinătatea ariilor naturale protejate mai mari sau a coridoarelor ecologice şi care au potenţial de reconstrucţie ecologică, de exemplu Lunca Dunării.

    De asemenea, în funcţie de importanţa sau rolul acţiunilor de protejare se disting:

    - zone identificate pentru a proteja calităţi naturale deosebite, cu absenţa intervenţiei antropice;

    - zone cu rol în protejarea unor zone de semnificaţie naţională şi internaţională naturale şi pitoreşti;

    - zone care conţin mostre reprezentative de regiuni naturale mari, în care habitatele sunt importante din punct de vedere peisagistic, recreaţional etc.;

    - zone cu rol în conservarea habitatului unor specii importante;

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic