Inapoi la Cautare

ORDIN 1570 /2022


privind stabilirea modelului-cadru al acordului de colaborare dintre gestionarul fondului cinegetic şi unităţile administrativ-teritoriale de pe raza fondului cinegetic


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 09.02.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (09.02.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    3.1. Gestionarul fondului cinegetic informează unităţile administrativ-teritoriale de pe raza fondului cinegetic cu privire la:

    a) îndeplinirea obligaţiilor ce îi revin privind evaluarea populaţiilor din speciile de mamifere prevăzute în anexele nr. 1
 şi 2 la Legea nr. 407/2006
, cu modificările şi completările ulterioare;

    b) realizarea cotei de recoltă, pentru speciile de faună de interes cinegetic la care vânarea este permisă, aprobată prin ordin al conducătorului administratorului fondului cinegetic naţional, pentru fiecare sezon de vânătoare;

    c) asigurarea hranei complementare a populaţiilor speciilor de vânat din cuprinsul fondului cinegetic, în conformitate cu instrucţiunile tehnice în vigoare;

    d) organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de îndepărtare a faunei cinegetice la solicitarea utilizatorului terenurilor agricole, precum şi asupra situaţiilor în care se pot produce pagube proprietarilor de terenuri agricole sau de animale domestice;

    e) obligaţiile legale pe care proprietarii de terenuri, de culturi agricole/silvice şi de animale domestice le au în ceea ce priveşte practicarea vânătorii, prevenirea pagubelor şi acordarea de despăgubiri pentru pagubele produse de animalele sălbatice.

    3.2. Unităţile administrativ-teritoriale de pe raza fondului cinegetic furnizează, la cerere, gestionarului acestuia informaţiile şi documentele deţinute cu privire la situaţia proprietăţii terenurilor incluse în fondul cinegetic.

    3.3. Gestionarul fondului cinegetic colaborează cu unităţile administrativ-teritoriale de pe raza fondului cinegetic în vederea încheierii contractului de prestări servicii, astfel cum este prevăzut la art. 34 din Legea nr. 407/2006
, cu modificările şi completările ulterioare, după modelul stabilit de comun acord de către părţile semnatare ale contractului.

    3.4. Obligaţiile prevăzute la pct. 3.1-3.3 nu sunt limitative, iar în funcţie de problemele întâmpinate pe plan local şi caracteristicile zonei, semnatarii acordului de colaborare, de comun acord, pot stabili şi alte obligaţii.

    IV Durata acordului de colaborare

    4.1. Prezentul acord de colaborare se încheie pentru perioada de valabilitate rămasă pentru derularea Contractului de gestionare a faunei cinegetice nr. ............/........................ încheiat între ...................................... şi ..........................................., respectiv de la ............. până la ............., cu posibilitatea prelungirii în situaţia în care perioada de valabilitate a contractului de gestionare a fondului cinegetic se prelungeşte.

    4.2. Clauzele cuprinse în prezentul acord de colaborare nu se modifică în cazul schimbului sau cesionării fondului cinegetic, modificându-se doar titularul de contract prin act adiţional încheiat între părţile semnatare ale acordului de colaborare.

    V. Alte prevederi

<   3   4   5   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic