Inapoi la Cautare

ORDIN 129 /2009


pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului internelor şi reformei administrative nr. 498/2008 privind organizarea, coordonarea şi controlul activităţilor de inspecţie a muncii, de prevenire a riscurilor profesionale şi de protecţie a lucrătorilor la locul de muncă în Ministerul Administraţiei şi Internelor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 10.04.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (10.04.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    6. La articolul 12, după alineatul (2) se introduc şase noi alineate, alineatele (3)-(8), cu următorul cuprins:

    "(3) Lucrătorii desemnaţi potrivit prevederilor alin. (2) lit. a) fac parte din structura de resurse umane, dacă aceasta este înfiinţată în unitate, şi trebuie să îndeplinească cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare cel puţin nivelului mediu, conform prevederilor art. 47-51 din Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.425/2006.

    (4) Structurile de prevenire şi protecţie menţionate la alin. (2) lit. b) se înfiinţează în cadrul structurii de resurse umane, dacă aceasta este înfiinţată în unitate.

    (5) Lucrătorii cu atribuţii de prevenire şi protecţie din cadrul structurilor de prevenire şi protecţie trebuie să îndeplinească cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului mediu şi/sau superior, conform prevederilor art. 47-51 din Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.425/2006.

    (6) Conducătorii structurilor de prevenire şi protecţie trebuie să îndeplinească cerinţele minime de pregătire în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă corespunzătoare nivelului superior, conform prevederilor art. 47-51 din Normele metodologice aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.425/2006.

    (7) Structurile de resurse umane din unităţi, acolo unde acestea există, se reorganizează prin preluarea posturilor şi a lucrătorilor desemnaţi, respectiv a compartimentelor de prevenire şi protecţie.

    (8) Prin excepţie de la prevederile alin. (7), în situaţia persoanelor care îndeplinesc prin cumul atribuţiile lucrătorului desemnat, vor fi transferate structurilor de resurse umane atribuţiile în domeniu, urmând a fi stabilite persoanele care le exercită."

    7. La capitolul III, titlul secţiunii a 2-a se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Atribuţiile lucrătorilor desemnaţi şi ale structurilor de prevenire şi protecţie"

    8. La articolul 13, articolul 14, articolul 17 litera b), sintagma "compartimentele de prevenire şi protecţie" se înlocuieşte cu sintagma "structurile de prevenire şi protecţie".

    9. La articolul 14, litera b) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "b) raportul scris cu privire la stadiul îndeplinirii măsurilor din planul de prevenire şi protecţie, care se transmite lunar, până pe data de 15, pentru luna anterioară."

    10. Articolul 21 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 21. - Controalele pe linia raporturilor de muncă/serviciu şi a securităţii şi sănătăţii în muncă se realizează potrivit prevederilor art. 17-21 din Ordinul ministrului internelor şi reformei administrative nr. 318/2007 privind organizarea şi executarea inspecţiilor şi controalelor în Ministerul Administraţiei şi Internelor, de către inspectorii de muncă desemnaţi prin dispoziţie a directorului general al D.G.R.U./a inspectorilor generali ai inspectoratelor generale, potrivit competenţelor."

    11. Articolul 22 se abrogă.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.