Inapoi la Cautare

ORDIN 1212 /2020


privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 559/2006 pentru aprobarea caracteristicilor tehnice şi a modalităţilor de eliberare şi utilizare ale cardului european de asigurări sociale de sănătate şi pentru aprobarea modelului certificatului provizoriu de înlocuire a cardului european de asigurări sociale de sănătate, precum şi a instrucţiunilor de completare şi a modalităţilor de eliberare şi utilizare ale acestuia


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.11.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.11.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    2. La anexa nr. 1, titlul anexei la caracteristicile tehnice
 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "CERERE-TIP pentru eliberarea cardului european de asigurări sociale de sănătate şi a certificatului provizoriu de înlocuire a cardului pentru persoanele asigurate, beneficiare ale Acordului privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană şi din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice"

    3. În anexa nr. 2, după punctul 2.8
 se introduce un nou punct, punctul 2.9, cu următorul cuprins:

    "2.9. Pentru situaţiile prevăzute la pct. 3.1 lit. d), pe modelul certificatului provizoriu de înlocuire a cardului prevăzut la cap. 1, se va aplica o ştampilă, în colţul din dreapta, sus, care conţine un chenar pătrat cu latura de 1,5 cm, în interiorul căruia este inscripţionată sigla «UK», cu fontul Verdana sau echivalent, caractere majuscule, de 20, culoare albastră."

    4. În anexa nr. 2, la punctul 3.1, după litera c)
 se introduce o nouă literă, litera d), cu următorul cuprins:

    "d) în cazul în care persoana asigurată, beneficiară a Acordului de retragere, se află în şedere temporară pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, începând cu data de 1 ianuarie 2021."

    5. În anexa nr. 2, după punctul 3.2.2
 se introduce un nou punct, punctul 3.2.2^1, cu următorul cuprins:

    "3.2.2^1. Pentru situaţiile prevăzute la pct. 3.1 lit. d), certificatul se eliberează de către casele de asigurări de sănătate, la solicitarea persoanei interesate, utilizând cererea prevăzută în anexa la caracteristicile tehnice, în termen de 7 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii în sistemul informatic unic naţional care gestionează aplicarea regulamentelor Uniunii Europene."

    6. În tot cuprinsul ordinului, sintagma „stat membru al UE sau al SEE“ se înlocuieşte cu sintagma „stat membru UE/SEE/Confederaţia Elveţiană/Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord“.

    ART. II

    Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

                    Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate,

                    Adela Cojan

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic