Inapoi la Cautare

ORDIN 1212 /2020


privind modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 559/2006 pentru aprobarea caracteristicilor tehnice şi a modalităţilor de eliberare şi utilizare ale cardului european de asigurări sociale de sănătate şi pentru aprobarea modelului certificatului provizoriu de înlocuire a cardului european de asigurări sociale de sănătate, precum şi a instrucţiunilor de completare şi a modalităţilor de eliberare şi utilizare ale acestuia


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Având în vedere Referatul de aprobare al Direcţiei acorduri internaţionale nr. AC/12.947 din 14.12.2020,

    în temeiul dispoziţiilor:

    - art. 291 alin. (2)
, ale art. 327-336 din Legea nr. 95/2006
 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

    – art. 17 alin. (5) din Statutul
 Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 972/2006
, cu modificările şi completările ulterioare;

    – art. 30 alin. (1) lit. (b) şi art. 32 alin. (1) lit. (c) din Acordul privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană şi din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice;

    – Acordului dintre Comunitatea Europeană şi statele membre ale acesteia, pe de o parte, şi Confederaţia Elveţiană, pe de altă parte, privind libera circulaţie a persoanelor,

    preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate emite următorul ordin:

    ART. I

    Ordinul preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 559/2006
 pentru aprobarea caracteristicilor tehnice şi a modalităţilor de eliberare şi utilizare ale cardului european de asigurări sociale de sănătate şi pentru aprobarea modelului certificatului provizoriu de înlocuire a cardului european de asigurări sociale de sănătate, precum şi a instrucţiunilor de completare şi a modalităţilor de eliberare şi utilizare ale acestuia, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 992 din 12 decembrie 2006, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. În anexa nr. 1, după punctul 2.6
 se introduc două puncte noi, punctele 2.6^1 şi 2.6^2, cu următorul cuprins:

    "2.6^1. Începând cu data de 1 ianuarie 2021, cardul deschide dreptul titularului, beneficiar al Acordului privind retragerea Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană şi din Comunitatea Europeană a Energiei Atomice, denumit în continuare Acord de retragere, la servicii medicale devenite necesare pe perioada deplasării pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, atunci când titularul nu este în posesia certificatului provizoriu de înlocuire al cardului, prevăzut la pct. 3.1 lit. d) din anexa nr. 2.

2.6^2. Începând cu data de 1 ianuarie 2021, persoanele asigurate, beneficiare ale Acordului de retragere, pot beneficia, în acelaşi timp, atât de cardul pentru accesarea serviciilor medicale care devin necesare pe perioada deplasării într-un stat membru al UE/SEE/Confederaţia Elveţiană, cât şi de certificatul provizoriu de înlocuire a cardului, prevăzut la pct. 3.1 lit. d) din anexa nr. 2."

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic