Inapoi la Cautare

ORDIN 12 /2009


pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind calculul marjei de solvabilitate de care dispune asigurătorul/reasigurătorul, al marjei de solvabilitate minime şi al fondului de siguranţă


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.03.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.03.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere prevederile art. 16 alin. (5^1) şi (6) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare, prevederile art. 9 alin. (3) din Normele privind metodologia de calcul al marjei de solvabilitate de care dispune asigurătorul care practică asigurări generale, al marjei de solvabilitate minime şi al fondului de siguranţă, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 3/2008, prevederile art. 5 alin. (3) din Normele privind metodologia de calcul al marjei de solvabilitate de care dispune asigurătorul care practică asigurări de viaţă, al marjei de solvabilitate minime şi al fondului de siguranţă, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 4/2008, şi prevederile art. 30 alin. (3) din Normele privind autorizarea şi supravegherea reasigurătorilor, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 5/2008, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul prevederilor art. 4 alin. (27) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare,

    potrivit Hotărârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor din data de 21 iulie 2009, prin care s-au adoptat modificările şi completările la Normele privind metodologia de calcul al marjei de solvabilitate de care dispune asigurătorul care practică asigurări generale, al marjei de solvabilitate minime şi al fondului de siguranţă, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 3/2008, la Normele privind metodologia de calcul al marjei de solvabilitate de care dispune asigurătorul care practică asigurări de viaţă, al marjei de solvabilitate minime şi al fondului de siguranţă, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 4/2008, şi la Normele privind autorizarea şi supravegherea reasigurătorilor, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 5/2008, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor emite următorul ordin:

    ART. I


    Normele privind metodologia de calcul al marjei de solvabilitate de care dispune asigurătorul care practică asigurări generale, al marjei de solvabilitate minime şi al fondului de siguranţă, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 3/2008, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 346 din 6 mai 2008, se modifică şi completează după cum urmează:

    1. La articolul 5, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(4) La valoarea astfel obţinută se aplică un procent de 18% pentru sumele a căror valoare este de până la echivalentul a 57,5 milioane euro şi, respectiv, de 16% pentru sumele reprezentând excedentele peste echivalentul a 57,5 milioane euro, iar rezultatele astfel obţinute se adună."

    2. La articolul 6, alineatul (5) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(5) Conform perioadei de referinţă prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. b), la o treime din valoarea obţinută în cazul perioadei de referinţă de 36 de luni sau la o şeptime din valoarea obţinută în cazul perioadei de referinţă de 84 de luni, după caz, se aplică un procent de 26% pentru sumele a căror valoare este de până la echivalentul a 40,3 milioane euro şi, respectiv, de 23% pentru sumele reprezentând excedentele peste echivalentul a 40,3 milioane euro, iar rezultatele astfel obţinute se adună."

    3. La articolul 9, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "(2) Valoarea minimă a fondului de siguranţă pentru asigurările generale este echivalentul în lei a 2,3 milioane euro. Dacă asigurătorul subscrie unul sau mai multe riscuri încadrate în clasele 10, 11, 12, 13, 14 sau 15 menţionate la titlul B «Asigurări generale» din anexa nr. 1 la Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, valoarea minimă a fondului de siguranţă va fi echivalentul în lei a 3,5 milioane euro. În cazul societăţilor mutuale, valoarea minimă a fondului de siguranţă se reduce cu o pătrime."

    4. La articolul 9 alineatul (4), litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "c) totalul rezervelor tehnice brute, aferente activităţii de reasigurare generală, la data raportării, reprezintă mai mult de 10% din totalul rezervelor tehnice brute aferente întregii activităţi de asigurări generale, la data raportării, valoarea minimă a fondului de siguranţă este echivalentul în lei a 3,2 milioane euro."
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.