Inapoi la Cautare

ORDIN 1160 /2021


pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobată cu modificări prin Legea nr. 201/2003, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.235/2003


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 25.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (25.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    În temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 34/2009
 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Finanţelor, cu modificările şi completările ulterioare,

    ministrul finanţelor emite următorul ordin:

    ART. I

    Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 146/2002
 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului, aprobată cu modificări prin Legea nr. 201/2003
, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.235/2003
, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 734 din 21 octombrie 2003, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Punctul 8
 se abrogă.

    2. La punctul 12 subpunctul 7.2.1, literele A
 şi B
 se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "A. Acordarea de împrumuturi pentru răscumpărarea la scadenţă a titlurilor de stat, respectiv pentru rambursarea ratelor de capital pentru împrumuturile în valută contractate în vederea finanţării deficitului bugetar, refinanţării datoriei publice şi rambursării anticipate, conform art. 7 alin. (2) lit. a) din ordonanţa de urgenţă
, se efectuează în situaţia în care pentru refinanţarea datoriei publice scadente nu s-au contractat împrumuturi de pe piaţa interbancară. Acest tip de împrumut este aprobat de ordonatorul principal de credite, în baza unei note în care se precizează suma care urmează a fi utilizată din disponibilităţile existente în soldul contului curent general al trezoreriei statului şi termenul de rambursare, care poate fi de minimum 3 luni de la data acordării. Termenul de rambursare se stabileşte în funcţie de valoarea totală a împrumuturilor existente în evidenţa operativă de la finele lunii precedente şi de termenele de rambursare ale acestora. Rambursarea împrumuturilor se poate efectua, la scadenţă sau înainte de scadenţă, din sumele încasate ca urmare a emisiunilor de titluri de stat lansate.

    La începutul anului următor se întocmeşte o notă de prelungire, pentru o perioadă de minimum 3 luni, a împrumuturilor din contul curent general al trezoreriei statului, existente în cont şi nerambursate la termenul stabilit. În vederea evidenţierii şi urmăririi rambursării la termenul stabilit a acestor împrumuturi se întocmeşte lunar următoarea situaţie:

    Situaţia privind împrumuturile angajate din disponibilităţile soldului contului curent general al trezoreriei statului în luna ...........................

	

┌─────┬────────┬─────────┬──────────┬───────────┐
│Nr. │ │ │ │ │
│şi │Suma │Data │Suma │Data │
│data │angajată│acordării│rambursată│rambursării│
│notei│ │ │ │ │
└─────┴────────┴─────────┴──────────┴───────────┘


B. Acordarea de împrumuturi pentru răscumpărarea înainte de scadenţă a titlurilor de stat şi/sau preschimbarea totală sau parţială se efectuează potrivit procedurii descrise la lit. A."

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic