Inapoi la Cautare

ORDIN 1025 /2012


privind modificarea şi completarea Procedurii naţionale de omologare a produselor de protecţie a plantelor care conţin substanţe active notificate şi pentru care nu s-a luat încă o decizie de includere în lista cu substanţe active autorizate în Uniunea Europeană, aprobată prin Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, al ministrului sănătăţii şi al ministrului mediului şi gospodăririi apelor nr. 134/197/412/2006


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 08.04.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (08.04.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Văzând Referatul de aprobare nr. 117.907 din 6 septembrie 2012 al Agenţiei Naţionale Fitosanitare din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,

    având în vedere prevederile art. 40 din Hotărârea Guvernului nr. 1.559/2004 privind procedura de omologare a produselor de protecţie a plantelor în vederea plasării pe piaţă şi a utilizării lor pe teritoriul României, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ale Regulamentului (CE) nr. 1.107/2009 al Parlamentului European şi al Consiliului din 21 octombrie 2009 privind introducerea pe piaţă a produselor fitosanitare şi de abrogare a Directivelor 79/117/CEE şi 91/414/CEE ale Consiliului,

    în temeiul art. 7 alin. (5) din Hotărârea Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea şi funcţionarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precum şi a unor structuri aflate în subordinea acestuia, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, şi al art. 16 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 544/2012 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului şi Pădurilor,

    ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, ministrul sănătăţii, interimar, şi ministrul mediului şi pădurilor emit prezentul ordin.

    ART. I


    Procedura naţională de omologare a produselor de protecţie a plantelor care conţin substanţe active notificate şi pentru care nu s-a luat încă o decizie de includere în lista cu substanţe active autorizate în Uniunea Europeană, aprobată prin Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, al ministrului sănătăţii şi al ministrului mediului şi gospodăririi apelor nr. 134/197/412/2006, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 423 din 16 mai 2006, cu modificările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La capitolul II, punctul 2 se abrogă.

    2. La capitolul II, punctul 6 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "6.Testele de eficacitate biologică în vederea omologării produselor de protecţie a plantelor se realizează în cadrul institutelor de cercetare agricolă din reţeaua Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice <<Gheorghe Ionescu Şişeşti>>, unităţilor de ştiinţe agronomice din subordinea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi societăţilor comerciale cu capital privat, instituţii denumite în continuare unităţi, care deţin certificat de recunoaştere oficială a testelor de eficacitate biologică conform prevederilor Regulamentului de organizare şi funcţionare a Comisiei Naţionale de Omologare a Produselor de Protecţie a Plantelor, aprobat prin Ordinul ministrului agriculturii, pădurilor şi dezvoltării rurale, al ministrului sănătăţii şi al ministrului mediului şi gospodăririi apelor nr. 116/153/358/2005, cu modificările şi completările ulterioare."

    3. La capitolul II, punctele 7 şi 7.1 se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "7. Activitatea de cercetare-testare a produselor de protecţie a plantelor se desfăşoară în unităţile menţionate la pct. 6 şi se efectuează pe o perioadă de 2-3 ani, cuprinzând etapa de cercetare-testare în condiţii experimentale şi etapa de verificare în condiţii de producţie.

    7.1. Etapa de cercetare-testare în condiţii experimentale se desfăşoară în unităţile menţionate la pct. 6 şi se efectuează pe o perioadă de minimum un an, după caz: minimum un an pentru produse formulate pe baza unei substanţe active cunoscute - omologate şi minimum 2 ani pentru produse formulate pe baza unei substanţe care nu se găseşte în compoziţia unui produs de protecţie a plantelor omologat pe teritoriul României."

    4. La capitolul II, punctul 10 se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "10. Cercetarea, testarea eficacităţii biologice şi verificarea în condiţii de producţie a fiecărui produs de protecţie a plantelor indiferent de provenienţa internă sau externă se vor face pe bază de contracte perfectate de către unităţile menţionate la pct. 6 cu solicitanţii."
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.