Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 9 /2001


privind unele măsuri în domeniile culturii şi artei, cultelor, cinematografiei şi dreptului de autor


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 17.09.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (17.09.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 114 alin. (4) din Constituţia României,

    Guvernul României adopta prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    Prezenta ordonanţă de urgenţă stabileşte unele măsuri în domeniile culturii şi artei, cultelor, cinematografiei, precum şi dreptului de autor şi drepturilor conexe dreptului de autor, potrivit unor concepţii şi terminologii unitare în aceste domenii.

    ART. 2

    Ministerul Culturii şi Cultelor, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, asigura elaborarea şi aplicarea strategiei în domeniile culturii şi artei, cultelor, dreptului de autor şi drepturilor conexe dreptului de autor, activităţii cinematografice şi audiovizualului.

    ART. 3

    (1) În subordinea Ministerului Culturii şi Cultelor se reorganizează Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale în domeniul dreptului de autor şi drepturilor conexe dreptului de autor, cu personalitate juridică, condus de un director general, ajutat de un director general adjunct. Directorul general, directorul general adjunct, precum şi cei 20 de arbitri prevăzuţi la art. 137 alin. (2) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările ulterioare, sunt numiţi prin ordin al ministrului culturii şi cultelor, potrivit legii.

    (2) Cheltuielile curente şi de capital ale Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor se finanţează din venituri extrabugetare şi din alocaţii acordate de la bugetul de stat.

    (3) Veniturile extrabugetare ale Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor se constituie din:

    a) tarife percepute pentru înscrierea în registrele administrate de Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor, în condiţiile legii; tarifele sunt cuprinse între 50.000 lei şi 200.000 lei, în funcţie de tipul operei şi de natura înregistrării; aceste tarife vor fi diferenţiate şi actualizate periodic prin hotărâre a Guvernului;

    b) sume încasate pentru eliberarea marcajului distinctiv prevăzut de Ordonanţa Guvernului nr. 124/2000 pentru completarea cadrului juridic privind dreptul de autor şi drepturile conexe, prin adoptarea de măsuri pentru combaterea pirateriei în domeniile audio şi video, precum şi a programelor pentru calculator;

    c) donaţii şi sponsorizări;

    d) desfăşurarea altor activităţi prevăzute de Legea nr. 72/1996 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare.

    (4) Organizarea şi funcţionarea Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor se aproba prin hotărâre a Guvernului, initiata de Ministerul Culturii şi Cultelor în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic