Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 79 /2001


privind întărirea disciplinei economico-financiare şi alte dispoziţii cu caracter financiar


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 03.02.2004 și 22.06.2008 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 03.02.2004 și 22.06.2008 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constituţia României,

    Guvernul României adopta prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, regiile autonome, societăţile şi companiile naţionale şi societăţile comerciale la care statul sau o unitate administrativ-teritorială este acţionar majoritar sunt denumite în continuare agenţi economici.

    ART. 2

    (1) În scopul rentabilizarii activităţii economice şi intaririi disciplinei economico-financiare, încasării creanţelor şi plăţii obligaţiilor restante - arieratelor -, precum şi al evitării sau, după caz, reducerii pierderilor în economie agenţii economici prevăzuţi la art. 1 vor anexa la bugetele de venituri şi cheltuieli anuale programe de reducere a plăţilor restante către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetele locale, bugetele fondurilor speciale, alţi creditori, programe de reducere a creanţelor restante, precum şi programe anuale pentru reducerea pierderilor.

    (2) Programele de reducere a creanţelor şi plăţilor restante trebuie să cuprindă indicatorii respectivi, exprimati în preţuri curente şi comparabile, în funcţie de indicele de creştere a preţurilor faţă de data de 31 decembrie a anului anterior.

    (3) În programele prevăzute la alin. (1) se stabilesc limite maxime ale creanţelor şi plăţilor restante.

    (4) Consiliile de administraţie ale agenţilor economici prevăzuţi la art. 1, indiferent de subordonarea acestora, vor lua măsurile corespunzătoare de punere în aplicare a prezentei ordonanţe de urgenţă, inclusiv la agenţii economici ale căror bugete de venituri şi cheltuieli au fost deja aprobate, şi răspund, potrivit legii, de realizarea acestora.

    ART. 3

    (1) Înainte de aprobarea, în condiţiile legii, a bugetelor de venituri şi cheltuieli ministerele, Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participatiilor Statului, organele administraţiei publice centrale sau ale administraţiei publice locale, după caz, le prezintă spre avizare comisiilor de dialog social constituite, potrivit legii, la nivelul acestora. Indicele câştigului salarial mediu nu poate fi mai mare decât indicele productivitatii muncii, calculat în unităţi fizice sau, după caz, în unităţi valorice în condiţii comparabile, în funcţie de specificul activităţii. La stabilirea câştigului mediu nu se iau în calcul sumele reprezentând premiul anual acordat conducătorului agentului economic. Începând cu anul 2001 fondul de salarii se corecteaza cu influentele rezultate din aplicarea Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.

    (2) Pentru anul 2001 bugetele de venituri şi cheltuieli se aproba sau, după caz, se modifica, potrivit dispoziţiilor prezentei ordonanţe de urgenţă, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a acesteia.

    ART. 4

    (1) Conducerea agenţilor economici prevăzuţi la art. 1 se asigura de către persoane fizice în baza unui contract de performanţă, anexa la contractul individual de muncă, încheiat în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă.

    (2) Contractul de performanţă este acordul de voinţa încheiat între agentul economic, printr-un reprezentant al acestuia, desemnat de adunarea generală a acţionarilor, în cazul societăţilor comerciale, sau, după caz, de consiliul de administraţie, în cazul regiilor autonome, şi conducătorul agentului economic, care are ca obiect îndeplinirea obiectivelor şi criteriilor de performanţă, aprobate prin bugetul de venituri şi cheltuieli, în schimbul drepturilor salariale stabilite prin contractul individual de muncă.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic