Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 67 /2009


privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantităţi de petrol pentru turboreactoare, care vor fi acordate, cu titlu gratuit, Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi pentru stabilirea regimului taxei pe valoarea adăugată şi al accizelor pentru unele cantităţi de combustibili


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere insuficienţa resurselor necesare finanţării integrale de la bugetul de stat a cantităţilor de petrol pentru turboreactoare, în scopul operării tehnicii de aviaţie din dotarea Ministerului Apărării Naţionale - Statul Major al Forţelor Aeriene şi Ministerului Administraţiei şi Internelor - Inspectoratul General de Aviaţie, precum şi necesitatea eliberării spaţiilor de depozitare a produsului sus-menţionat pentru regruparea cantităţii de motorină achiziţionate ca stoc minim de siguranţă, păstrată în custodie în spaţiile Societăţii Comerciale "Petrom" - S.A.,

    în contextul actualei crize economico-financiare este necesară instituirea unor derogări, a căror reglementare nu poate fi amânată, în ceea ce priveşte termenul până la care se va achita contravaloarea taxei pe valoarea adăugată şi a accizelor suportate de către beneficiari pentru unele cantităţi de combustibili,

    toate aceste elemente vizând interesul general public şi constituind o situaţie extraordinară, a cărei reglementare nu poate fi amânată,

    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    (1) Se aprobă scoaterea cantităţii de 13.554 tone petrol pentru turboreactoare din stocul disponibil al rezervelor de stat, care va fi acordată, cu titlu gratuit, Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Administraţiei şi Internelor, potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta ordonanţă de urgenţă.

    (2) Cantităţile prevăzute în anexă pot fi diminuate în funcţie de pierderile normale înregistrate pe perioada păstrării în rezerva de stat.

    (3) Taxa pe valoarea adăugată va fi suportată de beneficiar.

    ART. 2

    (1) Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat va scădea din gestiune cantităţile de petrol pentru turboreactoare, aprobate a fi scoase din rezervele de stat potrivit prevederilor art. 1, prin contul "Cheltuieli privind rezerva de stat şi de mobilizare", pe baza avizelor de însoţire a mărfii, a proceselor-verbale de predare-preluare, semnate de reprezentanţii desemnaţi de părţi, şi a facturilor, documente în baza cărora se va face şi intrarea în patrimoniul instituţiilor beneficiare.

    (2) Pe factură se va menţiona că nu se achită contravaloarea bunurilor, ci numai contravaloarea taxei pe valoare adăugată.

    ART. 3

    Prin derogare de la prevederile art. 134^2 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, exigibilitatea taxei pe valoarea adăugată intervine la data încasării de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat a contravalorii totale sau parţiale a acestei taxe, dar nu mai târziu de 30 iunie 2010 inclusiv.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic