Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 64 /2008


privind preluarea de către Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a unor creanţe comerciale restante aflate în administrarea unităţilor teritoriale subordonate Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 25.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (25.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere necesitatea adoptării unor măsuri urgente pentru creşterea gradului de colectare a creanţelor înregistrate de unităţile teritoriale subordonate Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, precum şi rezultatele pozitive obţinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului în domeniul valorificării unor creanţe deosebit de mari (atât creanţe bancare neperformante, creanţe bugetare, cât şi comerciale), este oportună intervenţia Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, instituţie specializată, având personal calificat şi corp propriu de executori.

    Având în vedere experienţa deţinută de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului în domeniul valorificării creanţelor ce aparţin unor debitori deosebit de dificili, în conformitate cu Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 51/1998 privind valorificarea unor active ale statului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    ţinând seama de faptul că necesitatea adoptării de măsuri imediate, prin ordonanţă de urgenţă, care să asigure celeritatea modului de recuperare a debitelor restante ale unităţilor teritoriale subordonate Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, ce aparţin unor debitori deosebit de dificili care tergiversează onorarea obligaţiilor de plată, prin orice fel de mijloace, toate acestea constituind o situaţie extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată, pentru prevenirea unor consecinţe negative,

    având în vedere că aceste împrejurări constituie situaţii care impun măsuri imediate de reglementare,

    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    (1) Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, denumită în continuare A.V.A.S., preia fără plată, prin protocol, de la unităţile teritoriale subordonate Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, denumită în continuare A.N.R.S., creanţele comerciale şi accesoriile acestora deţinute de aceasta din urmă la diferiţi debitori.

    (2) Lista creanţelor comerciale deţinute de A.N.R.S. asupra unor societăţi comerciale debitoare ce urmează a fi preluate de A.V.A.S. se va stabili prin hotărâre a Guvernului.

    (3) Sumele ce fac obiectul preluării conform alin. (1) sunt cele din evidenţa contabilă a unităţilor teritoriale subordonate Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, neachitate la data încheierii protocolului de predare-primire.

    (4) Valorificarea creanţelor comerciale şi a accesoriilor acestora preluate de A.V.A.S. se face prin metodele reglementate de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 51/1998 privind valorificarea unor active ale statului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, şi de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările ulterioare, în temeiul titlurilor de creanţă şi/sau al titlurilor executorii aferente, urmărindu-se încasarea acestora la o valoare cât mai apropiată de valoarea înscrisă în protocol.

    ART. 2

    (1) Unităţile teritoriale subordonate A.N.R.S. garantează existenţa valabilă a creanţelor preluate şi a accesoriilor acestora, precum şi legalitatea titlurilor de creanţă şi a titlurilor executorii aferente. Titlurile de creanţă aferente creanţelor comerciale preluate de către A.V.A.S. constituie titluri executorii.

    (2) Pentru litigiile existente şi actele de executare silită în derulare, A.V.A.S. se subrogă în toate drepturile şi obligaţiile unităţilor teritoriale subordonate A.N.R.S., actele îndeplinite anterior rămânând valabile.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic