Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 61 /2004


privind acordarea în anul agricol 2004-2005 a unui sprijin direct al statului de 2,5 milioane lei/ha producătorilor agricoli pentru suprafeţe de teren arabil de până la 5 ha inclusiv


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.12.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.12.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    (4) Specialiştii de la centrul agricol sau de la centrul comunitar pentru cadastru şi agricultură întocmesc lista cuprinzând producătorii agricoli care solicită sprijinul direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, pentru suprafeţe de teren arabil de până la 5 ha inclusiv, conform modelului prevăzut în anexa nr. 2.

    (5) În situaţia în care un producător agricol are în proprietate suprafeţe de teren arabil aflate în mai multe localităţi, acesta formulează cerere şi primeşte sprijinul direct al statului de la primăria din localitatea unde este situat terenul, fără a depăşi suma totală corespunzătoare suprafeţei de teren arabil de până la 5 ha inclusiv.

    (6) Sprijinul în valoare de 2,5 milioane lei pe hectarul de teren arabil se acordă producătorilor agricoli proporţional cu suprafaţa aflată în proprietate şi potrivit solicitării cuprinse în cerere, în limita suprafeţei de teren arabil de până la 5 ha inclusiv.

    (7) Lista producătorilor agricoli care solicită sprijinul direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, pentru suprafeţe de teren arabil de până la 5 ha inclusiv se afişează la sediul primăriilor comunelor, oraşelor, municipiilor sau sectoarelor municipiului Bucureşti, în termen de maximum 5 zile de la data depunerii cererilor pentru solicitarea sprijinului financiar.

    (8) Producătorii agricoli, beneficiari ai sprijinului direct, care au fost omişi din lista producătorilor care au solicitat sprijinul direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, pentru suprafeţe de teren arabil de până la 5 ha inclusiv sau cărora li s-a stabilit o sumă în lei mai mică decât cea cuvenită, pot depune contestaţii la sediul primăriilor, în termen de 5 zile de la data afişării listei.

    (9) Primarii, împreună cu reprezentanţii direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, soluţionează contestaţiile în termen de maximum 5 zile de la data depunerii acestora şi dispun, după caz, întocmirea listelor suplimentare.

    ART. 3

    În termen de 5 zile de la data afişării, listele cuprinzând producătorii agricoli care solicită sprijinul direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, pentru suprafeţe de teren arabil de până la 5 ha inclusiv se înaintează direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, pentru validare.

    ART. 4

    (1) Direcţiile pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, întocmesc centralizatorul privind sprijinul direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, acordat producătorilor agricoli pentru suprafeţe de teren arabil de până la 5 ha inclusiv, conform modelului prezentat în anexa nr. 3, pe care îl înaintează Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

    (2) Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, pe baza centralizatoarelor privind sprijinul direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, acordat producătorilor agricoli pentru suprafeţe de teren arabil de până la 5 ha inclusiv, va solicita Ministerului Finanţelor Publice deschiderea de credite bugetare pentru alimentarea conturilor direcţiilor pentru agricultură şi dezvoltare rurală judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, potrivit situaţiei justificative al cărei model este prevăzut în anexa nr. 4.

    ART. 5

    (1) Sprijinul în valoare de 2,5 milioane lei/ha, acordat producătorilor agricoli pentru suprafeţe de teren arabil de până la 5 ha inclusiv se atribuie după cum urmează:

    a) pentru culturile care se înfiinţează în toamna anului 2004, în două etape, astfel:

    - 1.000.000 lei/ha până la data de 31 ianuarie 2005, pentru înfiinţări de culturi de toamnă;
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic