Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 61 /2004


privind acordarea în anul agricol 2004-2005 a unui sprijin direct al statului de 2,5 milioane lei/ha producătorilor agricoli pentru suprafeţe de teren arabil de până la 5 ha inclusiv


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 16.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (16.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Având în vedere situaţia extraordinară care impune începerea imediată a lucrărilor agricole în scopul asigurării securităţii alimentare a populaţiei,

    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţie, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    (1) Statul sprijină producătorii agricoli prin acordarea a 2,5 milioane lei/ha pentru suprafeţe de teren arabil de până la 5 ha inclusiv.

    (2) Beneficiarii sprijinului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha pentru suprafeţe de teren arabil de până la 5 ha inclusiv, sunt:

    a) producătorii agricoli, persoane fizice, care au în proprietate teren arabil pe care îl exploatează direct;

    b) persoanele fizice, proprietare de teren arabil, organizate în exploataţii agricole fără personalitate juridică sau în societăţi agricole constituite conform Legii nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură;

    c) persoanele fizice, proprietare de teren arabil dat în arendă conform prevederilor Legii arendării nr. 16/1994, cu modificările şi completările ulterioare.

    (3) Beneficiarii sprijinului prevăzut la alin. (2), care au în proprietate peste 5 ha de teren arabil primesc sprijin numai în limita a 5 ha inclusiv.

    (4) În condiţiile în care arendatorii nu pot completa cererile privind sprijinul direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, arendaşii pot completa cererea în numele acestora.

    ART. 2

    (1) Sprijinul direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha pentru suprafeţe de teren arabil de până la 5 hectare inclusiv, se acordă beneficiarilor prevăzuţi la art. 1 alin. (2), pe baza cererii scrise, al cărei model este prevăzut în anexele nr. 1a) şi 1b).

    (2) Cererile solicitanţilor sprijinului, însoţite de acte ce fac dovada dreptului de proprietate asupra terenului arabil în suprafaţă de până la 5 ha inclusiv, se depun până la data de 15 decembrie 2004 la primăriile comunelor, oraşelor, municipiilor şi sectoarelor municipiului Bucureşti pe a căror rază se află amplasat terenul, se verifică de către reprezentantul centrului agricol sau al centrului comunitar pentru cadastru şi agricultură şi se vizează de către primar.

    (3) Cererile solicitanţilor sprijinului sunt înregistrate de către reprezentantul centrului agricol sau al centrului comunitar pentru cadastru şi agricultură într-un registru de înregistrare a cererilor pentru acordarea în anul agricol 2004-2005 a unui sprijin direct al statului, în valoare de 2,5 milioane lei/ha, producătorilor agricoli pentru suprafeţe de teren arabil de până la 5 ha inclusiv.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic