Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 56 /2011


pentru stabilirea principiilor de aplicare a tarifelor de deservire generală în transportul feroviar public de călători


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.11.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.11.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    (3) Ruta este directă atunci când între staţia de plecare şi cea de destinaţie este urmat drumul cel mai scurt. În acest caz nu este obligatorie indicarea rutei pe legitimaţia de călătorie.

    (4) În cazul în care nu este urmat drumul cel mai scurt şi călătoria se face pe rută ocolitoare, trebuie indicată ruta pe legitimaţia de călătorie, prin denumiri de staţii intermediare care nu sunt de ramificaţie, astfel încât să nu existe dubiu asupra parcursului de urmat.

    (5) Ruta poate cuprinde şi porţiuni de linie care se parcurg de două ori. În astfel de cazuri distanţa kilometrică se calculează pe ruta efectiv parcursă.

    (6) În cazul călătoriilor în circuit, când pe unele porţiuni călătoria se efectuează cu alte mijloace decât trenurile de călători, aceste porţiuni nu se iau în calculul distanţei kilometrice.

    ART. 2

    (1) Tarifele maximale pentru deservire generală în transportul feroviar de călători - tarife pentru trenuri regio, clasa I şi clasa a II-a pe zone kilometrice, tarife pentru trenuri interregio, clasa I şi clasa a II-a pe zone kilometrice, tariful de rezervare a locului, clasa I şi clasa a II-a, care pot fi percepute de operatorii de transport feroviar public de călători se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor şi infrastructurii până la data de 1 noiembrie 2011, cu respectarea prevederilor legale.

    (2) Nivelul maxim al tarifelor pentru deservirea generală din transportul feroviar public de călători nu poate fi depăşit de operatorii de transport feroviar public de călători.

    (3) Alte tarife practicate în transportul feroviar public de călători, în trafic intern, precum tarifele pentru tren Inter City (IC), tarifele auxiliare, facilităţile sau reducerile comerciale se vor stabili şi se vor aproba de fiecare operator de transport feroviar public de călători, în condiţiile legii, se vor forma liber pe piaţă şi se vor aduce la cunoştinţa publicului.

    ART. 3

    Prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă se aplică tuturor operatorilor de transport feroviar public de călători cu capital de stat şi/sau privat care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

    a) au ca obiect principal de activitate transporturile de călători pe calea ferată;

    b) deţin licenţă pentru efectuarea serviciilor de transport public pe căile ferate române, acordată de Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în condiţiile legii.

    ART. 4

    În termen de 30 zile de la data publicării prezentei ordonanţe de urgenţă în Monitorul Oficial al României, Partea I, vor fi actualizate dispoziţiile cuprinse în Normele uniforme privind transporturile pe căile ferate din România, aprobate prin Ordinul ministrului transporturilor nr. 655/2007, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 16 şi 16 bis, din 9 ianuarie 2008, cu modificările şi completările ulterioare.

    ART. 5

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic