Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 52 /2001


privind accelerarea şi finalizarea procesului de privatizare a societăţilor comerciale din turism


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.09.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi cu norme incluse
Forma la zi fara norme incluse
Pret: 25,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.09.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constituţia României,

    Guvernul României adopta prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    Pentru privatizarea societăţilor comerciale din turism Ministerul Turismului, în calitate de instituţie publică implicata, va aplica prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă.

    ART. 2

    (1) În vederea maririi sanselor de privatizare a societăţilor comerciale din turism şi pentru dezvoltarea durabila a turismului Ministerul Turismului poate accepta plata în rate a preţului acţiunilor vândute, în condiţiile stabilite în normele metodologice emise în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă.

    (2) În cazul vânzării cu plata în rate a preţului acţiunilor avansul este de minimum 10% din preţul de vânzare, iar plata ratelor se va esalona pe o perioadă de până la 5 ani, cu perceperea unei dobânzi anuale stabilite prin hotărâre a Guvernului şi cu obligaţia cumpărătorului de a efectua investiţii pe o perioadă de maximum 3 ani de la data semnării contractului.

    (3) Asupra acţiunilor vândute cu plata în rate se constituie drept de gaj, în condiţiile legii.

    (4) În cazul în care cumpărătorul nu plăteşte la scadenta o rata sau nu a efectuat programul de investiţii, contractul de vânzare-cumpărare se considera rezolvit de drept, fără a mai fi necesară punerea în întârziere şi fără orice alta formalitate. În aceasta situaţie cumpărătorul pierde atât preţul plătit până la acea data, cat şi investiţiile efectuate.

    (5) În cazul vânzării acţiunilor cu plata în rate Ministerul Turismului poate solicita cumpărătorului constituirea de garanţii suplimentare pentru asigurarea plăţii ratelor şi a executării programului de investiţii, precum:

    a) scrisoarea de garanţie bancară emisă de o banca comercială română sau de o banca comercială străină şi confirmată de Banca de Export-Import a României - S.A. (Eximbank);

    b) constituirea de ipoteci ori alte garanţii reale în favoarea Ministerului Turismului;

    c) garanţia personală a unui fidejusor, persoana fizica sau juridică de cetăţenie, respectiv de naţionalitate, română, în condiţiile Codului comercial, constând într-o obligaţie unilaterala şi necondiţionată de plată a ratei, dacă aceasta nu a fost achitată la termen, parţial ori integral, de către cumpărător.

    ART. 3

    Prevederile art. 2 sunt aplicabile şi vânzării de active ale societăţilor comerciale din turism, în condiţiile normelor metodologice emise în aplicarea prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic