Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 41 /2008


privind sprijinul financiar pentru pierderi cauzate de îngheţul târziu de primăvară în pomicultură


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În conformitate cu prevederile Regulamentului Comisiei (CE) nr. 70/2001 privind aplicarea art. 87 şi 88 din Tratatul CE la ajutoarele de stat pentru întreprinderile mici şi mijlocii, modificat prin Regulamentul Comisiei (CE) nr. 1.857/2006 privind aplicarea art. 87 şi 88 din Tratatul CE la ajutoarele de stat pentru întreprinderile mici şi mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei de produse agricole şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 70/2001 ,

    având în vedere prevederile art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    situaţia extraordinară se motivează prin necesitatea urgentă de asigurare a cadrului juridic privind condiţiile generale pentru acordarea sprijinului financiar în agricultură pentru realizarea unor producţii competitive şi în scopul asigurării securităţii alimentare a populaţiei şi pentru protejarea mediului, în conformitate cu legislaţia Uniunii Europene, având în vedere aderarea României la Uniunea Europeană.

    În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1


    Se aprobă acordarea sprijinului financiar producătorilor agricoli din sectorul pomicol pentru pierderi cauzate de îngheţul târziu de primăvară.

    ART. 2


    (1) Prezenta ordonanţă de urgenţă se aplică întreprinderilor mici şi mijlocii din sectorul pomicol active în producţia primară de produse agricole, afectate de fenomenul de îngheţ târziu de primăvară.

    (2) În conformitate cu prevederile Regulamentului Comisiei (CE) nr. 70/2001 privind aplicarea art. 87 şi 88 din Tratatul CE la ajutoarele de stat pentru întreprinderile mici şi mijlocii, modificat prin Regulamentul Comisiei (CE) nr. 1.857/2006 privind aplicarea art. 87 şi 88 din Tratatul CE la ajutoarele de stat pentru întreprinderile mici şi mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei de produse agricole şi de modificare a Regulamentului (CE) nr. 70/2001 , schema de ajutor de stat trebuie introdusă în termen de 3 ani de la producerea fenomenului de îngheţ târziu, iar sprijinul financiar poate fi plătit în cel mult 4 ani de la producerea evenimentului, conform art. 11 alin. (10) din Regulamentul Comisiei (CE) nr. 1.857/2006 .

    ART. 3


    În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, termenii şi expresiile de mai jos au următoarea semnificaţie:

    a) ajutor de stat - orice măsură care îndeplineşte criteriile prevăzute în art. 87 alin. (1) din Tratatul de instituire a Comunităţii Europene;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic