Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 203 /2008


pentru modificarea art. 13^1 din Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 16.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (16.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Având în vedere faptul că în urma unor lacune legislative apărute ca urmare a modificărilor succesive aduse Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004 şi normelor de aplicare a acesteia, Serviciul Român de Informaţii se află în imposibilitatea de a plăti prin casa proprie de pensii indemnizaţia lunară reparatorie şi indemnizaţia lunară, adăugată la pensia pentru limită de vârstă, începând cu luna martie 2008, Casa de Pensii a Serviciului Român de Informaţii a sistat plata acestor drepturi, la care, potrivit dispoziţiilor art. 4 şi 5 din lege, sunt îndreptăţite persoanele care au calitatea de urmaş de erou-martir sau de luptător pentru victoria Revoluţiei din decembrie 1989,

    pentru crearea cadrului legal care să permită reluarea plăţilor sistate, precum şi pentru a evitarea cheltuielilor suplimentare reprezentate de plată sumelor actualizate, aferente acestor drepturi, şi a cheltuielilor de judecată la care ar putea fi obligat, în temeiul unor hotărâri ale instanţelor judecătoreşti, ordonatorul principal de credite care are obligaţia asigurării acestor drepturi, dar care a sistat plata lor, cheltuieli suplimentare ce ar conduce la sporirea efortului bugetar,

    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ARTICOL UNIC

    Articolul 13^1 din Legea recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei române din decembrie 1989, precum şi faţă de persoanele care şi-au jertfit viaţa sau au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la Braşov din noiembrie 1987 nr. 341/2004, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 654 din 20 iulie 2004, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins:

    "Art. 13^1. - Sumele aferente plăţii indemnizaţiilor prevăzute de prezenta lege se suportă de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Ministerului Apărării, Ministerului Internelor şi Reformei Administrative şi Serviciului Român de Informaţii."

                                 PRIM-MINISTRU

                            CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU

                                Contrasemnează:

                                ---------------

                    Secretariatul de Stat pentru Problemele

                      Revoluţionarilor din Decembrie 1989,

                              Puiu Nicolae Fesan,

                                secretar de stat
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic