Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 193 /2008


privind modificarea şi completarea art. 37 şi 39 din Legea nr. 46/2008 - Codul silvic


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Prin Legea nr. 46/2008 - Codul silvic au fost reglementate situaţiile în care sunt permise scoaterea definitivă şi ocuparea temporară a terenurilor din fondul forestier naţional. Din enumerarea acestor situaţii au fost omise explorarea şi exploatarea petrolului şi gazelor naturale, extinderea şi asigurarea bunei funcţionări a reţelelor de comunicaţii, realizarea reţelelor de apă potabilă, repararea şi întreţinerea reţelelor de transport petrol, gaze naturale şi energie electrică, în aceste condiţii este necesară asigurarea cadrului legal pentru valorificarea acestor resurse de importanţă deosebită pentru România. De asemenea, este periclitată funcţionarea numărului european unic de urgenţă 112. Aceasta reprezintă o situaţie extraordinară, a cărei reglementare nu poate fi amânată, condiţie ce impune adoptarea imediată a unui act normativ.

    În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ARTICOL UNIC

    Articolele 37 şi 39 din Legea nr. 46/2008 - Codul silvic, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 238 din 27 martie 2008, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La articolul 37 alineatul (1), literele a) şi b) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "a) necesare explorării şi exploatării următoarelor resurse minerale: cărbuni, roci utile, agregate minerale, minereuri, ape minerale, surse de energie alternativă, petrol şi gaze naturale;

    b) structuri de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, unităţi de cult, obiective sociale, sportive şi medicale, construcţii hidrotehnice de interes local şi reţele şi surse de apă potabilă."

    2. La articolul 37 alineatul (1), după litera d) se introduc două noi litere, literele e) şi f), cu următorul cuprins:

    "e) reţele şi sisteme de comunicaţii;

    f) repararea şi întreţinerea reţelelor de transport petrol, gaze naturale şi energie electrică."

    3. La articolul 39, alineatele (1) şi (2) se modifică şi vor avea următorul cuprins:

    "Art. 39. - (1) Ocuparea temporară de terenuri din fondul forestier este permisă numai pe o perioadă determinată de timp, în scopul realizării obiectivelor din categoria celor prevăzute la art. 36 şi la art. 37 alin. (1) lit. a), e) şi f) şi cu asigurarea plăţii anticipate a obligaţiilor băneşti de către beneficiarul aprobării de scoatere din fondul forestier pentru obiectivul respectiv.

    (2) În raport cu durata obiectivului, perioada de timp pentru care poate fi aprobată ocuparea temporară prevăzută la alin. (1) este de maximum 10 ani, cu posibilitatea prelungirii pe perioade succesive de maximum 10 ani."

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic