Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 117 /2005


privind acordarea unui sprijin direct al statului producătorilor agricoli pentru înfiinţarea culturilor în toamna anului 2005


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 25.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (25.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Având în vedere situaţia extraordinară determinata de perioada scurta de timp până la începerea campaniei agricole de toamna şi necesitatea achiziţionării de inputuri pentru realizarea de producţii agricole eficiente, cu respectarea tehnologiilor de cultura de către producătorii agricoli, se impune acordarea unui sprijin în valoare de 135 lei (RON)/ha, constând în bonuri valorice pentru procurarea de seminţe, îngrăşăminte chimice şi pesticide, şi a unui sprijin în valoare de 40 lei (RON)/ha, constând în bonuri valorice, pentru procurarea motorinei necesare efectuării lucrărilor agricole mecanizate, cu finanţare de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

    Aceasta situaţie extraordinară este determinata şi de fenomenele meteorologice nefavorabile din ultima perioadă, care au afectat însemnate suprafeţe agricole cu importante pierderi financiare pentru producătorii agricoli.

    În temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adopta prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    (1) Pentru înfiinţarea culturilor în toamna anului 2005 statul sprijină producătorii agricoli prin acordarea sumei de 175 lei (RON)/ha, din care 135 lei (RON)/ha pentru achiziţionarea de seminţe, îngrăşăminte chimice, pesticide şi 40 lei (RON)/ha în vederea achiziţionării de motorina necesară efectuării lucrărilor agricole mecanizate, pentru suprafeţe de teren arabil de până la 5 ha inclusiv.

    (2) Sprijinul financiar prevăzut la alin. (1) se face prin atribuirea gratuita de bonuri valorice [conform modelelor prezentate în anexele nr. 1a) şi 1b)] pentru procurarea de seminţe, îngrăşăminte chimice, pesticide şi, respectiv, motorina.

    (3) Beneficiarii sprijinului prevăzut la alin. (1) sunt:

    a) producătorii agricoli, persoane fizice, care au în proprietate teren arabil pe care îl exploatează direct;

    b) persoanele fizice care au în proprietate teren arabil, organizate în exploataţii agricole fără personalitate juridică sau în societăţi agricole constituite conform Legii nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultura;

    c) persoanele fizice care au în proprietate teren arabil dat în arenda conform prevederilor Legii arendării nr. 16/1994, cu modificările şi completările ulterioare.

    (4) Beneficiarii sprijinului prevăzuţi la alin. (3), care au în proprietate peste 5 ha, primesc sprijin numai în limita a 5 ha inclusiv.

    (5) În condiţiile în care arendatorii nu pot completa cererile privind sprijinul direct al statului, în valoare de 175 lei (RON)/ha, arendaşii pot completa cererea în numele acestora.

    ART. 2

    (1) Sprijinul direct al statului în valoare de 175 lei (RON)/ha pentru suprafeţe de teren arabil de până la 5 hectare inclusiv se acordă beneficiarilor prevăzuţi la art. 1 alin. (3), pe baza cererii scrise, al carei model este prevăzut în anexele nr. 2 a) şi 2 b).
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic