Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 11 /2008


privind unele măsuri pentru reglementarea regimului unor debitori şi creditori ai fondului de risc


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.01.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.01.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere:

    - necesitatea reglementării în contabilitatea publică a statului a regimului debitelor la fondul de risc, inclusiv majorări de întârziere şi penalităţi, rezultate din executarea scrisorilor de garanţie emise de Ministerul Economiei şi Finanţelor în anii 1995-1996 pentru operatorii din sectorul agricol care au contractat de la băncile comerciale credite interne pe termen scurt pentru executarea de lucrări agricole şi pentru constituirea de stocuri de produse agroalimentare, precum şi al debitelor din comisioane de risc, întrucât acestea nu mai pot fi recuperate potrivit prevederilor legale, datorită faptului că au fost radiaţi de la registrul comerţului şi nu există nici succesori de drept ai acestora;

    - necesitatea reglementării unor sume achitate în plus, peste cuantumul sumei datorate, de către aceeaşi categorie de operatori economici, precum şi a sumelor achitate de către aceştia, pentru care a intervenit prescripţia dreptului de a cere compensarea sau restituirea în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

    - faptul că pentru ducerea la îndeplinire a Deciziei Curţii de Conturi - Secţia de control financiar ulterior nr. 19 din 10 decembrie 2007, prin care s-a dispus ca Ministerul Economiei şi Finanţelor să elaboreze şi să promoveze până la data de 31 ianuarie 2008 un act normativ care să reglementeze regimul debitelor provenite din executarea scrisorilor de garanţie, atunci când acestea nu mai pot fi recuperate,

    ţinând cont că aceste elemente constituie situaţii extraordinare, a căror reglementare nu poate fi amânată,

    în temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia României, republicată,

    Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ART. 1

    Pentru creditele interne garantate de stat în anii 1995-1996, contractate de operatorii economici din sectorul agricol de la bănci comerciale în vederea executării de lucrări agricole şi pentru constituirea stocurilor de produse agroalimentare, se anulează din contabilitatea publică a statului debitele la fondul de risc, inclusiv majorările de întârziere şi penalităţile aferente, rezultate din executarea scrisorilor de garanţie emise de Ministeriul Economiei şi Finanţelor, precum şi din comisioane la fondul de risc, întrucât acestea nu mai pot fi recuperate potrivit prevederilor legale în vigoare, datorită faptului că operatorii economici garantaţi au fost radiaţi din registrul comerţului şi nu există nici succesori de drept ai acestora care să le preia drepturile şi obligaţiile.

    ART. 2

    Sumele achitate în plus, peste cuantumul sumei datorate, de către operatorii economici care au beneficiat de credite interne garantate de stat în anii 1995-1996 pentru destinaţiile prevăzute la articolul precedent, înregistrate în contabilitatea publică a statului la poziţia "Creditori la fondul de risc", care nu mai pot fi restituite acestora întrucât au fost radiaţi din registrul comerţului şi nu mai există nici succesori de drept, precum şi cele pentru care a intervenit prescripţia dreptului de a cere compensarea sau restituirea în conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se fac venituri la bugetul de stat.

    ART. 3

    Ministerul Economiei şi Finanţelor, prin direcţiile de specialitate, va proceda la anularea debitelor şi la înregistrarea ca venituri la bugetul de stat a sumelor reglementate la articolele precedente, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

                       PRIM-MINISTRU

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic