Inapoi la Cautare

ORD DE URGENŢĂ 161 /2001


privind completarea Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 121/2001 pentru suspendarea temporară a tuturor procedurilor referitoare la adopţiile internaţionale


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 07.12.2001 și 12.06.2002 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 07.12.2001 și 12.06.2002 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul prevederilor art. 114 alin. (4) din Constituţia României,

    Guvernul României adopta prezenta ordonanţă de urgenţă.

    ARTICOL UNIC

    Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 121/2001 pentru suspendarea temporară a tuturor procedurilor referitoare la adoptiile internaţionale, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 633 din 9 octombrie 2001, se completează după cum urmează:

    1. Articolul 1 se completează cu alineatul (2) cu următorul cuprins:

    "(2) Cererile pentru încuviinţarea adopţiei copiilor români, înaintate de către o persoană sau o familie cu cetăţenie străină ori de către o persoană sau o familie cu cetăţenie română şi cu domiciliul ori cu reşedinţa în străinătate, aflate pe rolul instanţelor judecătoreşti la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se soluţionează potrivit reglementărilor în vigoare la data introducerii acestora."

    2. După articolul 1 se introduc articolele 1^1 - 1^5 cu următorul cuprins:

    "Art. 1^1. - Prin derogare de la prevederile art. 1, în situaţii excepţionale, impuse de interesul superior al copilului, la propunerea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Copilului şi Adopţie, avizată de Secretariatul General al Guvernului, Guvernul poate aproba transmiterea unor cereri de încuviinţare a adopţiei internaţionale către instanţele judecătoreşti competente.

    Art. 1^2. - (1) În scopul solicitării aprobării Guvernului prevăzute la art. 1^1, prin derogare de la prevederile Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 25/1997 cu privire la regimul juridic al adopţiei, aprobată cu modificări prin Legea nr. 87/1998, cu modificările şi completările ulterioare, Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Copilului şi Adopţie analizează cererile având ca obiect adoptia copiilor români de către o persoană sau o familie cu cetăţenie străină ori de către o persoană sau o familie cu cetăţenie română şi cu domiciliul ori cu reşedinţa în străinătate, depuse la secretariatul Comitetului Roman pentru Adoptii.

    (2) Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Copilului şi Adopţie verifica îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 7 alin. (1) lit. c) şi d), la art. 11 alin. (2), (3) şi (4) şi la art. 13 din Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 25/1997 şi solicita serviciilor publice specializate pentru protecţia copilului, respectiv persoanei sau familiei care doreşte sa adopte, documentele prevăzute la art. 12 alin. (5) lit. a), b) şi d) şi raportul referitor la ancheta psihosociala a copilului, prevăzut la art. 18 alin. (5) din aceeaşi ordonanţa de urgenţă. De asemenea, Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Copilului şi Adopţie solicita serviciilor publice specializate consimţământul, exprimat în forma autentică, al părinţilor sau, după caz, al părintelui la adoptia copilului de către o persoană sau o familie dintre cele prevăzute la alin. (1).

    (3) Dosarul cuprinzând confirmarea îndeplinirii condiţiilor şi documentele prevăzute la alin. (2) se înaintează Secretariatului General al Guvernului pentru avizare şi pentru solicitarea aprobării de către Guvern a transmiterii cererii de încuviinţare a adopţiei instanţei judecătoreşti competente.

    Art. 1^3. - După aprobarea de către Guvern Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Copilului şi Adopţie transmite de îndată instanţei judecătoreşti competente cererea de încuviinţare a adopţiei, însoţită de dosarul prevăzut la art. 1^2 alin. (3).

    Art. 1^4. - (1) Instanţa judecătorească se pronunţa, exclusiv pe baza actelor depuse de Autoritatea Naţionala pentru Protecţia Copilului şi Adopţie, în a 10-a zi de la data înregistrării cererii de încuviinţare a adopţiei.

    (2) În cazul amânării judecării cererii următorul termen fixat de instanţa este de cel mult 10 zile.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.